При следваща - четвърта вълна от COVID-19, е много по-добре

...
При следваща - четвърта вълна от COVID-19, е много по-добре
Коментари Харесай

Шефът на Българския лекарски съюз иска пълен локдаун, ако ни залее четвърта вълна

При последваща - четвърта вълна от COVID-19, е доста по-добре за къс интервал от време да се вкарат доста по-строги ограничения, даже тотално и цялостно затваряне на страната. Това мнение изрази ръководителят на Българския лекарския съюз доктор Иван Маджаров. По думите му подобен метод би дал по-ефективни резултати и ще разреши на обществото и стопанската система да следват своя темп. Другата алтернатива - с по-меките ограничения, за по-дълъг интервал, е по неприятна, съгласно него.

Другото е една мъка, която беше оправдана предходната година, когато системата на опазването на здравето не беше се срещала с такава всеобща зараза. Това беше целесъобразно, тъй като трябваше да осигурим време да се подготвим и да се приспособяваме “, разяснява Маджаров пред Zdrave.net.

„ При сегашната обстановка би трябвало да мислим за напълно друго – не да осигурим плавна вълна, а посредством внезапно и изрично затваряне да спрем разпространяването на вируса, т.е. да го ограничим тотално “, акцентира той.

" На обществото би трябвало да стане ясно, че за малко приложени ограничения, които са по-сериозни, ще са по-ефективни и по-малко уморителни, в сравнение с тези, които не престават с месеци, само че не довеждат до понижаване на инфектираните с вируса ", изясни ръководителят на БЛС.

Той беше безапелационен, че в случай че не се прибегне до всеобща имунизация на обществото, ще има нови талази на епидемията

„ Относно това дали би трябвало да се отхлабват или не, мисля, че има задоволително специалисти в Щаба, които би трябвало да следват една поредна политика за оферти и използване на ограниченията. Ако би трябвало да гледаме настоящето положение на броя на заболелите и заетите кревати в лечебните заведения, на тези в интензивните отделения и въобще равнището на разпространяване на Коронавирус, си мисля, че не сме в обстановка, която да позволява разхлабване, в случай че не одобряваме предходните причини за това че системата е надалеч по-подготвена от преди, което до известна степен е правилно “, сподели още той. Д-р Маджаров беше безапелационен, че не може аргументът за бранене на системата да се употребява безпределно. „ По този метод се настройва огромна част от обществото против лекарите и против работещите в опазването на здравето “, посочи ръководителят на БЛС.

„ Истината е, че да – сътрудниците са натоварени, изморени са доста – в кабинетите, в лечебните заведения. Натрупа се хронична отмалялост, само че това не може да е главният претекст, когато се постановат дадени ограничаващи ограничения. Основният претекст за тях би трябвало да е здравето на хората “, сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР