При слънчево време и пред много публика се проведе вторият

...
При слънчево време и пред много публика се проведе вторият
Коментари Харесай

Камбуров, Кондев, Методиев и Крумов са победителите на Писта Енеос 2021

При слънчево време и пред доста аудитория се организира вторият кръг от националният шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта.

Феновете станаха очевидци на извънредно трагични и забавни надпревари в четирите серии, които се организираха в неделния ден. Домакин на на надпреварата бе “Писта Енеос” с уредник “КА-2 Рейсинг Тийм”.

В най-очакваната от почитателите серия “Макси”, победител стана Пламен Камбуров (ЛВ-Авто, Mitsubishi Lancer Evo IX), който започва от първа позиция. Зад него приключи Румен Киров (Старт-М Криводол, Subaru Impreza), а трети Венцислав Станев (KA-2 Рейсинг Тийм, Mitsubishi Lancer Evo X).

В надпреварата Камбуров потегли чудесно и поведе колоната. Константин Маршавелов, който бе втори на стартовата решетка отпадна още на старта след проблем в неговото Mitsubishi Lancer Evo X. Илия Царски, който потегли от четвърта позиция също започва добре и излезе на втора позиция зад Камбуров.

На трето място се движеше Венцислав Станев. Очертаваше се забавна борба сред Царски и Камбуров за първото място, само че 10 обиколки преди финала единия щифт, който държи предния похлупак на автомобила на Царски се откачи и той трябваше да влезе в бързия бокс, с цел да бъде закачен още веднъж. В идната обиколка Румен Киров съумя да изпревари Венцислав Станев и да излезе на втора позиция и я резервира до финала.

В серия “Туринг” Димитър Кондев завоюва първата си победа за сезона. Той приключи пред Стоил Неков и Илия Бояджиев. На старта Кондев поведе пред Иван Влъчков и Стоил Неков. В третата обиколка, след прецизна офанзива в края на дългата права на пистата, Влъчков съумя да изпревари Кондев и да поведе в надпреварата. С всяка измината обиколка, Влъчков успяваше да се откъсне пред Кондев. Три обиколки преди финала на надпреварата, първенецът за предходната година получи механически проблем и трябваше да напусне конкуренцията. Така надпреварата приключи с победа на Димитър Кондев от Green Fox Motorsport.

В серия “Спорт” Йордан Методиев съумя да приключи пред Александър Антов и Александър Димитров и да се поздрави с успеха на “Писта Енеос”. В серия “Лада” успеха сграбчи Крум Крумов, който приключи на 3.571сек. пред Огнян Патенов, трети финишира Дончо Дончев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР