При сибирските“ студове навън лесно може да си представите, какво

...
При сибирските“ студове навън лесно може да си представите, какво
Коментари Харесай

Добър човек върна към живот замръзнало врабче (ВИДЕО)

При „ сибирските “ студове на открито елементарно може да си визиите, какво изпитва замръзналото малко врабче, кацнало и замръзнало на железна тръба, която е вледенила крачетата му и те са замръзнали върху нея…(вижте видеото).

Отлитането е станало невероятно – врабчето е застрашено да почине гладно от студ… Ако някой не му помогне… За благополучие е видяно от възрастен мъж, от лицето на който се виждат само белите мустаци…

Той прихваща в ръката си пърхащото врабче, с цел да го стопли. Чувате и дъха му, когато стартира да духа върху замръзналите крачета и по-късно съумява да ги отдели от тръбата… „ Лети миличко, лети…! “ Облекченото радостно чик-чирикане на отлитащото врабче е апотеоз на възтържествуващата доброта и съчувствие към всичко живо, което ни заобикаля! Нека по този начин постъпваме във всички сходни случаи!

Врабчетата са жанр дребни птици. На територията на България се срещат 4 типа — най-широко публикувано е домашното врабче, а по селата и измежду природата се срещат полското врабче, скалното врабче и относително новорегистрираният тип с ниска бройка — испанското врабче.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР