При сериозна мобилизация на полицията и извънредни мерки за сигурност

...
При сериозна мобилизация на полицията и извънредни мерки за сигурност
Коментари Харесай

Извънредни мерки за сигурност в Пловдив: Забраниха на хората да гледат откриването на ЕСК от прозорците си

При сериозна готовност на полицията и изключителни ограничения за сигурност ще премине откриването на Европейска столица на културата в Пловдив тази събота. Във връзка с това на хората, които живеят покрай неповторимата сцена кула в центъра на града се не разрешава да се демонстрират на балконите и прозорците по време на събитието.

За това оповестиха жители в групата „ Забелязано в Пловдив “ във Facebook, които разгласиха и брошура, публикувана от Министерство на вътрешните работи. Много от тях се възмущават от ограниченията за сигурност, които считат за прекомерни, написа vihrogon.bg .



„ Все едно Тръмп ще идва на откриването “, разяснява един от членовете на групата, други пък си напомнят, че сходно наличие на органи на реда е имало и при визитата на папа Йоан Павел II през 2002 година

Осигурени са мобилни полицейски екипи, които да патрулират към региона и в централната градска част, а на подстъпите към зоните за публиката са построени 23 пропускателни пунктове. На тях ще се правят щателни инспекции на посетителите и персоналните им движимости според Закона за събранията, митингите и манифестациите, заяви шефът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков.

Полицейските чиновници ще наблюдават прецизно и няма да позволяват: лица във очевидно нетрезво положение или маскирани за да се затрудни разпознаването им; носене на оръжие или други особено предопределени или приспособени предмети, които могат да се употребяват срещу живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети; внасянето на пиротехнически произведения. За да се избегне усложнението и забавянето на реализирания надзор на пунктовете е целесъобразно феновете да не носят обемисти багажи.

При защитата на публичния ред ще се употребява видеонаблюдение.

Определен ангажимент има и наета от уредниците частна охранителна компания.

 

Във вътрешните зони доброволци с отличителни знаци ще упътват посетителите, а при зародила нужда ще оказват първа помощ.

Със заповед на кмета на Община Пловдив се вкарва възбрана за потребление на дронове за снимане на събитието, като се изключи медията с права за директно лъчение.



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР