При сериозен интерес премина представянето на специалностите в Русе, по

...
При сериозен интерес премина представянето на специалностите в Русе, по
Коментари Харесай

Над 200 ученици от област Русе се запознаха с възможностите за обучение във ВВМУ

При сериозен интерес мина представянето на специалностите в Русе, по които се образоват студенти и курсанти във Висшето военноморско учебно заведение /ВВМУ/ „ Никола Йонков Вапцаров “.

Повече от 200 единайсетокласници и дванайсетокласници от района се включиха в самодейността, която се осъществя с поддръжката на регионалния шеф Анатоли Станев, началника на Регионалното ръководство на образованието /РУО/ доктор Росица Георгиева и управлението на Община Русе. Според Станев учебното заведение не страда от липса на претенденти, само че е добре младежите, на които им следва избор да се срещнат от близко с опциите за образование в един от най-престижните университети в региона на морското дело, без да се подценява и ролята на Русенския университет за развиването на района и страната. „ Формулирайте ясно фантазиите си и постигайте задачите си. Бъдете поредни и знайте, че може да постигнете всичко – просто би трябвало да спазвате избран логаритъм “, сподели Станев пред учениците. „ Радостен съм, че представители на ВВМУ са тук. Все отново Русе е мястото, от където българският флот е тръгнал и надлежно образованието в тази сфера “, добави още Станев. Той бе безапелационен, че ще продължи да подкрепя сходни начинания. От своя страна доктор Росица Георгиева ВВМУ съобщи, че университетът е едно от най-емблематичните и знакови висши учебни заведения в страната и в интернационален аспект. Тя пожела на учениците бъдещи триумфи.
„ Дано през днешния ден е денят, в който ще ви помогнем да сбъднете една от своите фантазии ”, показа още началникът на РУО. Флотилен адмирал Медникаров още веднъж акцентира, че обичайно приготвят най-хубавите фрагменти за морската промишленост, ИТ-сектора и за въоръжените сили. „ Макар да не е огромно образователно заведение, то приготвя и основава извънредно сполучливи хора “, съобщи ректорът на университета. Понастоящем цивилните специалности са в областта на националната и районна морска сигурност, мехатрониката, корабоводенето, корабните машини и механизми, електрообзавеждането на кораби, мениджмънта на пасажерски кораби, мореплаване, употреба на флота и пристанищата, мениджмънт на водния превоз, логистика, осведомителни и информационни технологии и киберсигурност. Колкото до приема на курсанти, той е в специалностите: организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище, корабоводене, корабни машини и механизми, мехатроника, военноморски връзки и радиотехнически системи, кибероперации, логистика на формированията от Военноморски сили, а също и здравно обезпечаване на въоръжените сили.

Курсантите, избрали да се образоват във ВВМУ, получават гратис образование, стипендия за звание, обезпечено място за спане, хранене, ежедневна униформа, както и обезпечена работа след завършването им. Всички студенти се възползват от настаняване в общежитие и потребление на студентски стол, опция за присъединяване в стажантски стратегии, както и образуване на контакти с водещи компании в сектора.

Припомняме, че ВВМУ е най-старото техническо учебно заведение в България. Учебното заведение се класира и измежду 10-те най-хубави морски учебни заведения в света, като в множеството случаи заема сред второ и четвърто място в влиятелната ранглиста, която съпоставя образованието в близо 100 профилирани ВУЗ-а. Понастоящем в образователното заведение се образоват към 3000 студенти и курсанти, като няма ограничавания за това какъв брой дами могат да бъдат признати в дадена компетентност. По последни данни стартовата заплата на приключилите най-търсените специалности е към 3500 евро, като в интервал от няколко години тя постоянно доближава и даже надвишава 10 000 евро. Университетът е сертифициран даже от японското министерство на земята, инфраструктурата, туризма и превоза.

В срещата в зала „ Европа “ участваха още заместник-кметът по филантропични действия на Община Русе Енчо Енчев, както и началникът на Военното окръжие подполковник Васил Петров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР