„При сегашните обстоятелства с коронавируса планът предвижда пълно затваряне на

...
„При сегашните обстоятелства с коронавируса планът предвижда пълно затваряне на
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Пълно затваряне на държавата

„ При сегашните условия с ковид проектът планува цялостно затваряне на страната. Ние дадохме опция да не се стига до там при изискванията на зелен документ - на обезпечена безвредна среда. “

Това сподели здравният министър Стойчо Кацаров в „ Тази неделя “ по bTV и добави, че сигурно обмисля и цялостно блокиране на страната, в случай че ограниченията не дадат резултат. Той съобщи и че обстановката с реанимационните кревати и интензивните е сериозна и че ще се разкриват и в други лечебни заведения такива с изключение на в „ Лозенец “. Ще се разкрият сходни кревати в Белодробната болница и в " Св. Иван Рилски ".

" Преживяваме най-тежката вълна, броят на инфектираните е с 25% повече, в сравнение с е бил при всяка една от предходните. Здравната система се оправя към този момент добре, броят на хоспитализациите е по-малък, в сравнение с е бил преди, само че обстановката с реанимационните кревати и интензивните е сериозна ", изясни здравният министър. Кацаров добави, че ще се командироват експерти от по-малки лечебни заведения там, където ще има опция за откриване на реанимационни кревати.

Кислород за болните - има ли дефицит?

Здравният министър съобщи, че няма липса на О2 и че са изпратени писма до производителите у нас, които да вземат предпочитано доставка лечебните заведения, които имат потребност от него. Той не изключи опцията, в случай че се наложи, да се забрани износа на медицински О2 у нас. Според него към момента можем да се оправи със обстановката, само че в случай че съблюдаваме ограниченията и се имунизираме.

Защо за изборите не ни би трябвало зелен документ?

Според него ограниченията, които е взел, са верни, само че приема рецензиите, че не са били евентуално добре комуникирани с обществото. Той разяснява и за какво не се постанова документ за изборите, като съпостави обстановката с градския превоз. " Ще се стигне до преустановяване на доста икономически действия, в случай че ограничим градският превоз. Приема се рискът, както в градския превоз, с цел да не бъдат прекъснати всички икономически действия поради него. Това е логиката, когато преглеждаме въпроса с идните избори. Приемаме, че те съставляват нараснал риск за предаване на епидемията, само че изборите би трябвало да бъдат извършени, планувани са. Това, което сме подхванали като мярка, всички членове да се тестват, в случай че нямат документ в деня на изборите, нараснало внимание на дезинфекцията и да се понижи до най-малко риска за заразяване ", изясни Кацаров. Той съобщи и че по-рано не са въведени ограничения през лятото, тъй като не е имало потребност от тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР