При сегашната ситуация зеленият сертификат няма бъдеще. С него ние

...
При сегашната ситуация зеленият сертификат няма бъдеще. С него ние
Коментари Харесай

Зеленият сертификат е безсмислен. Принудата за ваксинация се изчерпа

" При сегашната обстановка зеленият документ няма бъдеще. С него ние нищо не пазим и не е почтено да го твърдим, а упражняваме насила и вършим животът на неимунизираните по-труден. ". Това съобщи доктор Стефан Константинов, здравен министър в интервала 2010 - 2012 година

По думите му при първия вид имунизациите пазеха, а при Делта предпазваха, само че в по-малка степен. " Когато се появи Омикрон разбрахме, че с и без ваксина се заразяваме. Препоръчвам на възрастните хора да се имунизират. Няма смисъл от Коронавирус добавките за пенсионери, по какъв начин непосредствено ги касае тях пандемията? Това беше нелепост. Редица бизнеси трябваше да бъдат подкрепени ", разяснява доктор Константинов. И посочи, че в случай че беше здравен министър нямаше да анулира зеления документ, защото е привързан с пътуванията на българи в чужбина, само че щеше интензивно да дискутира въпроса.

И добави, че е било почтено политиците да кажат, че са упражнили напън, тъй като в това няма нищо неприятно. " Ваксините избавят животи и няма неприятно в това хората да бъдат принуждавани. България има фактор, който прави зеленият документ неправилен. Само два пъти дали са ми го проверявали дали е автентичен, а в никакъв случай не са ми желали персоналната карта. Принудата за имунизация е изчерпана ", счита той.

Според него вървим в хубава посока, а Омикрон е нещо хубаво. " Ваксинационният развой ще приключи. Природата може да ни изненада с нова разновидност, само че тя няма да е рискова, върви се към затихване. Имаме растеж на новите случаи и на приетите в болница, само че в хората в реанимация и умрелите са по-малко ", акцентира медикът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР