При сблъсъците между въоръжени групировки в Триполи са ранени 87

...
При сблъсъците между въоръжени групировки в Триполи са ранени 87
Коментари Харесай

Кървави сблъсъци в Триполи

При конфликтите сред въоръжени групировки в Триполи са ранени 87 души , заяви " Ройтерс ".

Агенцията се базира на либийското министерство на опазването на здравето.

Властите прецизират, че минимум 12 души са починали . Не е известно обаче дали те са били цивилни или бойци. По-рано " Ройтерс " и " Ал Джазира " оповестиха за двама починали - мъж и жена.
 Масови митинги обгърнаха Либия
Масови митинги обгърнаха Либия

Хиляди недоволстват против хроничните прекъсвания на електрозахранването

Министерството на здравеопазването заяви също, че няколко лечебни заведения и медицински центрове са потърпевши по време на боевете.

Сблъсъците в Триполи започнаха в събота вечер, 27 август, като в града се чуха детонации и пукотевица. По-късно сраженията продължиха в Джанзур, град в северозападна Либия, западно от Триполи.

Сраженията се водят сред две враждуващи въоръжени групи . Единият поддържа настоящия началник на държавното управление на националното единение на Либия Абдул-Хамид Дбейба, който няма желание да се откаже от властта, до момента в който в страната не се проведат избори. Втората секта е на страната на назначения от Народното събрание министър-председател Фати Башагу.
 Организация на обединените нации загрижена за мира в Либия
Организация на обединените нации загрижена за мира в Либия

След продължаващи сражения в Триполи

Политическата рецесия в Либия продължава от 2011 година насам, след убийството на Муамар Кадафи. В страната не е образуван обединен ръководещ орган и избухва въоръжен спор сред обособените фракции, последван от революция на интернационално приетото краткотрайно държавно управление против Либийската национална войска. Появиха се два политически центъра - единият в столицата Триполи, а другият - в Тобрук на изток.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР