При сблъсъка на телевизора и хладилника винаги печели хладилника Това

...
При сблъсъка на телевизора и хладилника винаги печели хладилника Това
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Няма предпоставки да се направи правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ

При конфликта на тв приемника и хладилника постоянно печели хладилника
Това съобщи проф. Александър Маринов, консултант на премиера Гълъб Донев и ръководител на стратегическия съвет при президента Румен Радев. Пред Българска национална телевизия той разяснява политическата обстановка в страната след първия тур на консултациите при президента и ще има ли държавно управление.

 

" Да желаеме от партиите ни да създадат държавно управление е все едно да желаеме от българския народен тим по футбол да повтори подвига от САЩ'94 " - по този начин Маринов видя възможностите за постоянно държавно управление. Според него, по-цивилизованото политическо говорене не значи, че разликите са забравени.

 

Има изгледи политическата рецесията да се реши. Въпреки първата стъпка на погрешно в първия ден на 49-ото Народно събрание се избра ръководител и бе контрактувана законодателна стратегия. Това са знаци, че Народното събрание може да работи, съобщи Александър Маринов.

Според него президентът не бърза с консултациите с политическите сили. По думите му той постанова едно движение, с което дава знак, че чака Народното събрание да работи съзнателно, без отсрочване и политически игри. Маринов разясни, че е значимо дали партиите употребяват даденото им време дейно или за отсрочване.

Маринов призна, че президентът носи вреди от ръководството на служебното държавно управление. " Всеки който ръководи губи от известността си ", сподели той. " От друга страна Радев извършва своите конституционни отговорности. Служебните държавни управления се оправят добре, само че те не са пригодени за дълготрайно ръководство ", разясни той.

" Не бива да имаме свръхочаквания от консултациите при президента. Консултациите не могат да заменят договарянията сред партиите. Те са значими за президента да реши по какъв начин да организира процедурата по връчване на мандатите ", посочи Маринов.

Той бе безапелационен, че няма тактически съюз сред ГЕРБ и президентството. " Снижава се градуса на взаимните рецензии в името на приличието. Принципните другия остават и нищо не се е трансформирало в това отношение ", добави съветникът.

Според него е позитивно това, че партиите си приказват. " Трудно ще се направи държавно управление със взаимно присъединяване сред ГЕРБ и ПП-ДБ. Няма справедливи предпоставки за това. Внушава се на обществото, че са подготвени на компромис, това е един тип надиграване. Варианта за нови избори остава по-вероятен ", уточни Маринов.

По отношение на бюджета той посочи, че в околните дни служебното държавно управление ще внесе проектобюджет. От тук нататък всички дейности и бездействия са отговорност на политиците. Възможно е да се раздуят разноските предизборно. Това е действителна заплаха. Дори и да няма държавно управление, страната би трябвало да има бюджет, сподели още той.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР