При съвременния ритъм на живот психиката ни често бива претоварена

...
При съвременния ритъм на живот психиката ни често бива претоварена
Коментари Харесай

Дихателният метод, с който ще възстановите енергията си само за 5 минути

При актуалния темп на живот душeвността ни постоянно бива претрупана с прочувствени прекарвания, а това може да докара до загуба на способността за отмора и възобновяване. Мнозина стартират да пият антидепресанти, които изкуствено успокояват, само че имат странични резултати при продължителна приложимост.

Затова от уеб страницата ни поучават да опитаме един простоват способ, наименуван квадратно дишане, който не изисква доста подготовка

Смята се, че квадратното дишане се практикува от антични времена, а в източните практики се употребява за бързо превключване от прочувствено възбуденост към успокоение и успокояване . При няма противопоказания.

Техниката се състои от 4 такта: вдишайте, задръжте дъха си, издишайте, задръжте дъха си. Отделните тактове би трябвало да бъдат изпълнявани в идентични пропорции, т.е., с равно времетраене . При практикуването на техниката може да сме седнали или изправени, а дишането би трябвало да е отмерено.

Изпълнете дълбоките вдишвания и издишвания за 1 до 2 минути. Дишайте постепенно и гладко. След това, до момента в който вдишвате, започнете въображаемо да броите „ едно, две, три, четири “.

Задръжте дъха си, като продължавате да броите „ до четири “ със същото движение, тъй че интервалът от време да е същият. Издишайте отново на четири. Отново задръжте дъха си, до момента в който продължавате да броите до четири.

Препоръчително е да вършиме упражнението всеки ден от 5 до 15 минути. Ползите от тази техника вижте в галерията тук:
 Ползите от дихателния способ „ квадратно дишане “  Ползите от дихателния способ „ квадратно дишане “  Ползите от дихателния способ „ квадратно дишане “  Ползите от дихателния способ „ квадратно дишане “
Можете да изпълнявате квадратното дишане когато и да е. Ще ви отнеме не повече от пет минути, с цел да се успокоите и възстановите силата си, само че можете да го вършиме за неопределен срок.

Ако изпитвате признаци като нараснал сърдечен темп, налягане в гърдите и несиметричен сърдечен темп, вашият организъм най-вероятно е претрупан и има потребност от отмора.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР