При съвместна проверка на митнически служители от ТД Митница Русе

...
При съвместна проверка на митнически служители от ТД Митница Русе
Коментари Харесай

Задържаха 2500 кутии цигари на ГКПП Оряхово

При взаимна инспекция на митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе и чиновници на Гранична полиция бяха открити огромно количество цигари с български акцизен бандерол, оповестява Агенция " Митници ". Тютюневите произведения са били укрити измежду легалната стока в товарен автомобил . Задържани са общо 50 000 къса цигари.

На 17.04.2022 година вечерта на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Оряхово " чиновниците на Гранична полиция спрели товарен автомобил, движещ се в посока Нидерландия. Превозното средство било селектирано за осъществяване на инспекция на стоката, в това число и с рентген.

Водачът, български жител, дал на митническите чиновници документи за товара (калъфки за възглавници) и декларирал, че не транспортира акцизни артикули.

Извършеното сканиране с рентгенова инсталация обаче посочило в товарното помещение обекти, разнообразни от заявената стока. При осъществената физическа инспекция на маркираната зона митническите чиновници открили общо 2500 кутии (50 000 къса) цигари с български акцизен бандерол, укрити в кашон с легалната стока. Шофьорът декларирал, че цигарите са негови и ги придвижва за другари в Нидерландия. Той обаче нямал нужните документи за тях.

На лидера на товарния автомобил е формиран акт за административно нарушаване. Цигарите са конфискувани от митническите чиновници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР