При съвместна проверка на митнически служители от ТД Митница Русе

...
При съвместна проверка на митнически служители от ТД Митница Русе
Коментари Харесай

Хванаха 50 000 къса цигари контрабанда в камион на ГКПП „Оряхово“

При взаимна инспекция на митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе и чиновници на Гранична полиция бяха открити 50 000 къса цигари с български акцизен бандерол, укрити измежду легалната стока в товарен автомобил.
На 17.04.2022 година вечерта на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Оряхово “ чиновниците на Гранична полиция стопират товарен автомобил, движещ се в посока Нидерландия. След направена преценка, че е допустимо шофьорът-български жител да придвижва акцизни артикули в нарушаване със закона, е взето решение за осъществяване на инспекция на стоката, в това число и с рентген. Това оповестяват от Агенция " Митници ".
Превозното средство е ескортирано до митническия терминал в гр. Видин. Водачът дал на митническите чиновници документи за товара (калъфки за възглавници) и декларирал, че не транспортира акцизни артикули.
Извършеното сканиране с рентгенова инсталация обаче посочило в товарното помещение обекти, разнообразни от заявената стока. При осъществената физическа инспекция на маркираната зона митническите чиновници открили общо 2500 кутии (50 000 къса) цигари с български акцизен бандерол, укрити в кашон с легалната стока. Водачът декларирал, че цигарите са негови и ги придвижва за другари в Нидерландия, само че не разполага с нужните документи за тях според условията на ЗАДС. Акцизните артикули са конфискувани. На лидера на товарния автомобил е формиран акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР