При съвместна акция с ОД МВР и ОДБХ установихме депо

...
При съвместна акция с ОД МВР и ОДБХ установихме депо
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград И. Стоянов: Напрежението сред обществото заради безстопанствените животни ескалира

При взаимна акция с ОД Министерство на вътрешните работи и ОДБХ установихме хранилище за разпространяване на кучета, ръководено от Бойко Гренцке

Днес по време на взаимна акция на Община Благоевград, представители на ОД Министерство на вътрешните работи и ОДБХ бе открито хранилище за разпространяване на кучета на територията на регионалния център. Това заяви на брифинг кметът на общината Илко Стоянов.

„ Още преди една година предизвестих, че напрежението сред кучета и хора ще ескалира в обществото, това към този момент е реалност. Депото при с. Логодаж, което инспектирахме, е маскирано под формата на подслон. Там се складират кучета и се разнасят в обсега на града и селата. Подготвяйки инспекцията, през днешния ден преди обяд са открити две кучета без ушни марки в кола, неспециализиран транспорт, които са били готови да бъдат оставени на остарелия гробищен парк. Това не е изолиран случай, става въпрос за непрестанен развой “, съобщи кметът Илко Стоянов.

Той акцентира, че обществото към този момент дава своя отговор и разясни, че единствено през днешния ден на територията на Благоевград има 3 отровени кучета и една котка. „ От обстановката сме пострадали всички жители, а и самите животни, включително и домашните любимци. Влязохме в една безспорна война сред хора и кучета.

След като не стопират да се внасят четириноги, се стига и до ответна реакция от обществото, която е извънредно неприятна за всички ни “, разяснява още кметът Стоянов. Той акцентира, че законодателството към този миг мощно лимитира дейностите на локалната власт за справяне с казуса.

В резултат на откритите нарушавания при инспекцията са направени наставления от съответните институции. Предстои да бъде направен Констативен акт, след което да се пристъпи към унищожаване на постройките (клетки). „ Няма друга община наоколо до Благоевград, в която казусът да е толкоз огромен.

Повярвайте, кучетата не знаят какво е Благоевград и няма по какъв начин да го избират, това значи, че някой се „ грижи “ всичко това да се случва, било то по политически или стопански аргументи “ съобщи Стоянов. Кметът разясни, че поради подозрения с комерсиална активност, касаеща безстопанствените кучета, прибирани и пускани от Бойко Гренцке, ще сезира Национална агенция за приходите, която да ревизира приходите на лицето.

По време на брифинга с детайлности към акцията присъединяване взе и основен контрольор Красимир Уруджолов, н-к на 01 РУ-Благоевград. В инспекцията участваха чиновници на звено “Инспекторат “, отдел “Инвестиционни планове и надзор по строителството " към Община Благоевград, Оперативна програма „ Общински подслон за безстопанствени животни – Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР