При съвместна акция на НАП и Инспекцията по труда в

...
При съвместна акция на НАП и Инспекцията по труда в
Коментари Харесай

Спряха строеж в София заради опасни условия на труд

При взаимна акция на Национална агенция за приходите и Инспекцията по труда в София беше спрян градеж поради необезопасена среда на работа. Досега инспекторите са ревизирали 30 обекта, а акцията продължава. За 9 месеца са регистирани 33 000 нарушавания, свързани със строителството.

Около 75 % от трудовите нарушавания у нас са за необезопасени строителни обекти, такива бяха установени и при днешната инспекция.
Екатерина Асенова, Инспекция по труда: Не са обезопасени контурите на етажните плочи на всички равнища, градивни отвори необезопасени, отворени електротабла.
След формирания акт на строителния обект в Манастирски ливади, строителите незабавно се заеха с обезопасяването му.

Българска национална телевизия: Защо не беше обезопасен градежът?

Димитър Мутафчиев, вложител на обекта: Не знам, аз съм с подизпълнители.
Българска национална телевизия: Всички по този начин споделят, подизпънители, подизпънители и най-после - небезопасен труд?
Димитър Мутафчиев, вложител на обекта: Така е, права сте, само че договорът ни е всички задължения да поемат те.
От Агенцията по приходите най-често установяват липса документите за наличие на служащите и изчезнали графиците и инструктажи. Често се среща строител да уточни, че работи на 4-часов работен ден, а действително да е повече.
Мая Първанова, Национална агенция за приходите: Не е доста разумно кофражисти и зидари да поставят труд единствено за 4 часа, това е един знак за нас, че нещо не е подреди - вероятно имаме укриване на вноски и налог.
Спрямо 2017 година има растеж на заетостта в строителния отрасъл със 7 %.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР