При съвместна акция на ИА Автомобилна администрация“, МВР и НАП

...
При съвместна акция на ИА Автомобилна администрация“, МВР и НАП
Коментари Харесай

Спряха от движение два автомобила за извършване на нерегламентиран превоз на пътници чрез приложението „Максим“

При взаимна акция на ИА „ Автомобилна администрация “, Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите са спрени от придвижване за една година два автомобила за осъществяване на нерегламентиран транспорт на пасажери посредством приложението „ Максим “.

Регистрационните табели на транспортните средства са свалени, документите на колите и на водачите са конфискувани. Наложената глоба за този тип нарушаване е 2000 лева За случаите са формирани досъдебни производства.

Акцията е част от подхванатите ограничения за битка с нерегламентираните транспорти на пасажери.

Припомняме, че при започване на този месец министърът на превоза и известията Николай Събев изпрати сигнал до фирмите Гугъл и Apple за приложението „ Максим “. В писмото се акцентира, че услугата предлагана от Максим се прави в прорез с българското законодателство, регламентиращо автомобилните транспорти на пасажери против възнаграждение. Министърът насочи категорично искане да се прекрати предлагането на мобилното приложение на територията на Република България посредством платформите Гугъл Play и Apple App Store.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР