При съвместна акция на български и румънски гранични полицаи е

...
При съвместна акция на български и румънски гранични полицаи е
Коментари Харесай

Спряха контрабанда на 1000 кашона цигари без бандерол на Видин-Калафат


При взаимна акция на български и румънски гранични служители на реда е предотвратен опит за контрабандно преместване на огромно количество цигари без бандерол през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин-Калафат " , оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Незаконната стока била укрита в български товарен автомобил, който съгласно показаните документи т рябвало да транспортира играчки от Гърция за комерсиална верига в Румъния . Поведението на шофьора, който е български жител, събудило съмнението на граничните служители на реда, които след взаимен разбор на риска взели решение да извършат физическа инспекция на транспортното средство.

При отварянето на товарното помещение вместо заявения играчки митничарите намерили 36 палета с общо 1077 кашона с недекларирани цигари без бандерол . Общото количество цигари възлиза на 10 770 000 къса, което съставлява случай на контрабанда в изключително огромни размери.
 Задържаха 5000 кутии контрабандни цигари на Дунав мост - Видин
Задържаха 5000 кутии контрабандни цигари на Дунав мост - Видин

Тютюневите произведения били скрити сред стоката, транспортирана в камиона

Контрабандната стока и товарният автомобил са арестувани от чиновниците на Гранично полицейско управление-Видин. Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение по смисъла на член 242 от Наказателен кодекс. Митнически чиновници са оказали на граничните служители на реда подпомагане при осъществяване на процесуално-следствените дейности.

Водачът на транспортното средство е арестуван за период до 24 часа. Продължават работата по установяването на произхода на цигарите и съпричастността и на други лица към контрабандата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР