При съставянето на класацията, специалистите от International Living са взели

...
При съставянето на класацията, специалистите от International Living са взели
Коментари Харесай

Най-добрите държави за пенсионери

При съставянето на класацията, експертите от International Living са взели под внимание редица фактори, като да вземем за пример цената на живот, месечният наем на жилище, опазване на здравето, климат, инфраструктура, околна среда, благоприятни условия за вложения, приемане на поданство и други. В ТОП 10 влизат най-вече южни страни.

Първото място за 2018 година е за Коста Рика – страна, която за последните няколко години не за пръв път влиза в ТОП 10 на най-хубавите, въпреки да не е измежду най-евтините страни. Коста Рика заема лидерски позиции в региона на опазването на здравето, добра околна среда и екология. Средно 95 USD костват медицинските услуги на месец на чужденците пребиваващи в нея.

Наемът на жилище с две или три спални на добра локация с изящен аспект стартира от 800 USD на месец. В Коста Рика обаче може да се живее и по-евтино, в случай че клиентът се ориентира към региони с по-малък туристически поток. Покупката на жилище със незабравим аспект коства над 100 000 USD с месечен приход от 2000 USD.

Второто място е за Мексико, с помощта на „ яркия метод на живот и култура”. Там целогодишно е слънчево и климатът е сдържан. За американците, а и освен, ниската цена на живот е измежду главните аргументи да се реалокират в страната. Възрастна двойка може да живее, в която и да е част на страната против 1500-3000 USD на месец според от местоположението. Тук влиза месечен наем и медицински разноски. Третото място е за Панама. В ТОП влизат още Еквадор и Малайзия.

От европейските страни желани са Португалия и Испания. Първата заема 7-мо място в ТОП 10 на класацията. Това става с помощта на данъчни тласъци, доброжелателни хора, отличен климат, както и частни и държавни лечебни заведения, ниски цени. Извън границите на Лисабон и Порто могат да се купят или наеман евтини жилища. Наемът на апартамент с 4 спални е до 1000 USD на месец.

Испания е на девето място в класацията. Това е едно от обичаните места за живот на пенсионерите британци и скандинавци, към които последователно се причисляват и американците. Многото на брой слънчеви дни, спокойният метод на живот, отличната кухня, отличната околна среда, а както и развитата инфраструктура и евтиният живот притегля от ден на ден пенсионери чужденци. На една двойка ще са и нужни към 2100 USD на месец, с цел да може да си разреши удобен метод на живот.

ТОП 10 на най-хубавите страни за живот на пенсионери
страна 1 Коста Рика 2 Мексико 3 Панама 4 Еквадор 5 Малайзия 6 Колумбия 7 Португалия 8 Никарагуа 9 Испания 10 Перу
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР