При руски въздушен удар срещу военна база близо до град

...
При руски въздушен удар срещу военна база близо до град
Коментари Харесай

При въздушен удар срещу военна база близо до Лвов, където работят чуждестранни инструктори, са убити девет души, обявиха местните власти


При съветски въздушен удар против военна база покрай град Лвов в Западна Украйна са убити девет и ранени 57 души, оповестиха военното ръководство в Лвовска област и кметът на града Андрий Садови, представени от международните организации и Българска телеграфна агенция.

В изумената при удара база в Яворов, която се намира покрай полската граница, работят задгранични военни инструктори, сподели украинският министър на защитата Олексий Резников, представен от Ройтерс. Не е ясно дали някой от тях е бил на мястото по време на офанзивата.

" Русия нападна Международния център за поддържане на мира и сигурността покрай Лвов. Там работят задгранични инструктори. Информацията за жертвите се обяснява ", уточни Резников в пост в интернет.

" Това е нова терористична офанзива против мира и сигурността покрай границата с ЕС-НАТО. Трябва да се работи за прекъсването на това. Затворете небето! ", прикани украинският министър на защитата, представен от Франс прес. Резников повтори настояването на Киев за основаване над Украйна на зона, неразрешена за полети - нещо, което НАТО отхвърля да направи, опасявайки се от разгръщане на спора.

Според ръководителя на Лвовската регионална администрация съветски самолети са изстреляли към 30 ракети против Международния център за поддържане на мира и сигурността в Яворов, само че някои от тях са били прехванати.

Към този миг Ройтерс не може да ревизира информацията посредством самостоятелни източници. Кремъл към този момент не е дал отговор на молбата за коментар за ракетния удар, нанесен толкоз покрай границата с НАТО, показва организацията.

Кореспонденти на Ройтерс са видели 19 коли за спешна помощ с включени сирени да идват откъм базата в Яворов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР