При руски обстрели на град Бахмут в Източна Украйна загинаха

...
При руски обстрели на град Бахмут в Източна Украйна загинаха
Коментари Харесай

Руски обстрел в украинския град Бахмут уби 8 души и рани 17

При съветски обстрели на град Бахмут в Източна Украйна починаха 8 души, а 17 бяха ранени, заяви регионалният шеф, част от офанзивата на Украйна в опит да си върне елементи от Донбас, съобщи БГНЕС.

Областният шеф на Донецка област Павло Кириленко съобщи, че от съветските офанзиви в по-голямата част на Донбас град Бахмут е " претърпял най-тежките вреди ".

По думите му са развалени жилищни здания, магазини, културна постройка и административен център, както и пазар. " Градът е без вода и електричество към този момент четвърти ден ", сподели той и добави, че " ремонтът е неосъществим заради продължаващите боеве ".

Междувременно украинското президентство заяви, че през последното денонощие в Донецка област са починали общо 9 души, а в прилежащата Харковска област - един човек.

Украинските управляващи настояват, че контраофанзивата им в Харков против нахлуващите съветски войски набира скорост.

В четвъртък президентът Володимир Зеленски разгласи, че украинските сили са си върнали Балаклия - град с близо 30 000 души население, който е бил окупиран от съветските сили в продължение на към шест месеца. Днес пътят от Харков на югоизток до Балаклия беше отворен, оповестиха публицисти от Агенция Франс Прес, като на няколко контролно-пропускателни пункта имаше опашки, а по пътя се движеха цивилен и военни коли.

Украйна съобщи в четвъртък, че нейните сили са постигнали триумфи в северната, южната и източната част на страната, връщайки си земите, завзети от Русия, която се надяваше на бърза победа, когато я атакува преди близо седем месеца.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР