При руски обстрел срещу Херсонска област в Южна Украйна през

...
При руски обстрел срещу Херсонска област в Южна Украйна през
Коментари Харесай

Пореден руски обстрел в Херсонска област, един човек загина

При съветски обстрел против Херсонска област в Южна Украйна през миналата нощ е погубен минимум един човек и са ранени шестима, в това число две деца, заяви през днешния ден регионалният шеф, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11827
В приложението " Телеграм " шефът на Херсонска област Олександър Прокудин заяви, че за последните 24 часа съветските сили са направили 71 офанзиви, " ориентирани против жилищни региони ", както и против магазини и здравна инфраструктура.

Мишена на 20 от въздушните и сухоземни офанзиви е бил административният център на региона - град Херсон, посочи началникът на регионалната администрация. Местните управляващи навреме са потушили пожар, провокиран от обстрел рано тази заран.

Ройтерс прави ангажимента, че информацията не е тествана посредством самостоятелен източник, както и че за момента няма коментар от Русия, предава Българска телеграфна агенция. 

Агенция Укринформ показва, че двете ранени деца са сестри, на 13 и 12 години. Според информация от окръжната прокуратура в Херсон медиците са открили междинни телесни повреди и посттравматичен стрес. Ранена е и майка им, на която е сложена същата диагноза. 

Агенцията напомня, че през ноември предходната година Киев е изтласкал съветските сили от част от Херсонска област след неколкомесечна окупация, само че съветските елементи са траяли да обстрелват централния град на региона и региони наоколо до него оттатък река Днепър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР