При резултат 0:0 приключи шампионатната среща от 5-ти кръг на

...
При резултат 0:0 приключи шампионатната среща от 5-ти кръг на
Коментари Харесай

Карнобат не се даде на коравия Загорец

При резултат 0:0 завърши турнирната среща от 5-ти кръг на Югоизточна Трета лига сред „ Карнобат “ и „ Загорец “ /Нова Загора/.

Възпитаниците на Нено Ненов не съумяха да вкарат, само че и не получиха гол, с помощта на отличните дейности в отбрана и невероятните спасявания на Роман Васенев, който на няколко пъти се намеси уверено и завоюва аплодисментите на публиката.

Ненко Петров, Валентин Иванов и Мустафа Мустафа пробваха с удари от друга отдалеченост да вкарат в мрежата на „ Загорец “, само че без триумф.

От своя страна момчетата от Нова Загора удариха напречната греда в 60-та минута посредством Пламен Иванов, а няколкото им съществени удара, дело още веднъж на Иванов и резервата Петър Петров, излизаха в навън или бяха спасявани от Васенев.

Така в границите на два кръга „ Карнобат “ взе две точки от два корави отбора като „ Ямбол “ и „ Загорец “, а в първото си домакинство с „ Верея “ завоюва. Общият общ брой от 5 точки отрежда на карнобатлии 14-то място във краткотрайното класиране, а след седмица за четата на Нено Ненов следва аудиенция на новака в групата „ Сливен “.

„ Поздравявам момчетата за съвършено изиграният от тактическа позиция мач. Поздравявам и тима на „ Загорец “, които, макар проблемите, си проличава, че са към момента доста класен тим. Срещу такива класни тимове се играе по този метод – с тактическа дисциплинираност и себераздаване. Най-важното за нас са точките.

Играта ще се усъвършенства, когато натрупаме нужния запас от точки и нужното самочувствие. Чакаме още два-трима индивида да се върнат, които работят сезонна работа, а са все нападатели. Надявам се това ще вдигне равнището. Много съм удовлетворен от точката, чаках я.

Това ще вдигне самочувствието ни и се надявам към този момент да вършим по-добри мачове.

Това е пътят, скърбя само, че тръгнахме късно по него, тъй като това трябваше да бъде концепцията на клуба – млади футболисти с готовност да се развиват и вероятно да минават в по-горна група.

Ще се стараем да постановяваме млади локални момчета, даваме им образец, че могат да се постановат и да влизат. От тях се изисква усърдие, тренировки и себераздаване, когато влязат да играят, не да се покриват. Ще отидем за победа и в Сливен, пък каквото сабя покаже. “, показа след нулевото тъждество със „ Загорец “ президентът на „ Карнобат “ Теодор Иванов.

„ Ние си знаем нашите проблеми. Да вземеш точка от „ Загорец “ не е малко. Благодаря на момчетата, че се раздадоха и демонстрираха темперамент. Това ще е нашият жанр на игра. Ще залагаме повече на тичане, на битка, на борба, тъй като има хора, които ги няма сега. В офанзива сме много беззъби и аз го виждам това, само че би трябвало да работим върху това нещо и с течение на времето да подобрим играта в офанзива. Иначе като предпочитание, усърдие, няма две отзиви по въпроса. И в предния, и в този мач момчетата се стараха. “, съобщи след мача със „ Загорец “ (0:0) наставникът на карнобатлии Нено Ненов.

“КАРНОБАТ “: Роман Васенев, Златко Ненов, Стилиян Станчев, Денис Дагигов, Митко Стойков, Трендафил Момчилов, Хайри Саралиев /79 – Диян Паскалев/, Ивайло Стойчев, Мустафа Мустафа /76 – Владимир Христов/, Валентин Иванов, Ненко Петров /61 – Щерю Кондов/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР