При ремонта на площад Св. Неделя в София няма да

...
При ремонта на площад Св. Неделя в София няма да
Коментари Харесай

Без отсечени дървета при ремонта на площад Св. Неделя обещава Фандъкова

При ремонта на площад " Св. Неделя " в София няма да се секат дървета. Нещо повече, чакаме площадът да бъде доста ярък, доста зелен и да се резервира богатото културно завещание на града. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова след срещата с определеното проектантско бюро с началник Масимилиано Фуксас.

По нейни думи София заслужава на едно от най-знаковите места да работи един от най-хубавите международни проектант и и да може планът да се осъществя още идната година.

По мотив извършените диалози с представители на Българската православна черква, които са изразили неодобрение, че поради ремонта на емблематичния площад в центъра ще бъде затворен достъпа за коли до църквата " Св. Неделя ", Фандъкова бе безапелационна, че площадът остава единствено за пешеходци - достъпът за коли ще бъде затворен, само че площадът ще бъде по този начин изработен, че да може ритуални коли и тази на Патриарха да стигат до входа на постройката.
 Италианци ще вършат пл.
Италианци ще вършат пл. " Света Неделя " със стъклени фунии за зареждане на телефони

Италианското дизайнерско студио " Фуксас " завоюва състезанието

Надявам се жителите да поддържат превръщането на площада в пешеходна зона, съобщи тя и подсети, че преди той е представлявал просто един голям паркинг.

По нейни думи следва да бъде направен абстрактен план, който да се показа за публично разискване през април. Тя чака, че същинското строителство ще стартира напролет на 2021 година и ще завърши за година и половина.

От своя страна самият проектант Фуксас уточни, че от два дни е в София, с цел да изслуша рекомендациите на общината за построяването на площада.

София е дама, и аз пристигнах да й ушия прелестна дреха, посочи той и увери, че неговата политика при проектирането на огромни поправки и реконструкции на градски елементи е в никакъв случай да не се отсичат дървета.

По време на диалозите с проектантското бюро в Столичната община участва и основният проектант арх. Здравко Здравков. Той изясни, че разискването на плана е почнало от ранна фаза. Били са изчистени предварителните бележки и рекомендации и сега се прецизират материалите.
 Здравков желае при ремонта на пл. „ Света Неделя “ да избегне проблемите от Графа
Здравков желае при ремонта на пл. „ Света Неделя “ да избегне проблемите от Графа

7 претенденти ще се съревновават за най-хубав абстрактен план

Здравков съобщи, че като персонален ангажимент общината поема всеки детайл да бъде авансово изкоментиран и в случай че има забележки, те да се отстранят в придвижване, преди да се положат съответните настилки. Той уточни, че ще се направи макет 1:1, който да се види и да се реши.

На срещата стана ясно и че редом се работи по ремонта на площада пред храм-паметника " Св. Александър Невски " . Предстои до края на февруари да бъде показан модифициран план за публично разискване.

Главният проектант изясни, че е стихотворец ангажимент да бъдат непокътнати настилките и скулптурните групи на Далчев, както и да се вкара единност в плановото решение на тротоарите.

Фандъкова пък изрази предпочитание тази част на София да се резервира оптимално като една от знаковите исторически елементи на столицата.
 Площадът
Площадът " Св. Неделя " да стане пешеходно пространство

Туристите в София щели да надвишат популацията на столицата съгласно зам,-кмета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР