При ремонт винаги има неудобство, Орлов мост е най-натовареното кръстовище

...
При ремонт винаги има неудобство, Орлов мост е най-натовареното кръстовище
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Орлов мост е най-натовареното кръстовище

При ремонт постоянно има стеснение, Орлов мост е най-натовареното кръстовище в София. Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка тапите, провокирани от ремонта на основното за града кръстовище.

Тя прикани към самообладание, също и водачите, които имат опция, да употребяват обходен маршрут. Кметът подсети, че последният главен ремонт на бул. „ Цариградско шосе” е юридически преди 11 години и гаранционният период от дълго време е изминал.

Настоящият ремонт ще коства на общината 300 хиляди лева Настоявам да се работи бързо, само че не за сметка на качеството, сподели още кметът.

Срокът за ремонта на бул. „ Прага” беше продължен поради подмяната на ВиК мрежата, изясни Йорданка Фандъкова. Булевардът трябваше да бъде отворен от през днешния ден – 15 август, само че през вчерашния ден от Столичната община оповестиха, че измененията в придвижването са в действие до 7 септември. Надявам се въпреки всичко ремонтът да завърши до края на месеца, добави столичният кмет.

По-късно от общината прецизираха, че крайният период за привършване на реконструкцията на бул. „ Прага” е 31 август.

За кръстовището на бул. „ Цар Борис III” и ул. „ Житница” в кв. "Красно село ", което се построява сега дружно с третия метролъч, Фандъкова изясни, че за пешеходците са планувани подлези, с цел да се облекчи трафикът. Тя напомни, че светофарите затрудняват придвижването и водят до по-голямо замърсяване на въздуха.

В момента общината не може да спре строителството на небостъргачи в София и по тази причина са препоръчани законови промени.

Фандъкова напомни, че според Подробния организационен проект (ПУП) НИКМИ няма право да строи 43-етажна постройка на ъгъла на бул. „ България” и бул. „ Гешов”, само че съдът е задължил основният проектант на града да позволи строителството.

Тя е издала заповед компанията да отстрани загражденията на терена и да отпуши улицата, която са блокирали сега.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР