При разследването за намесата на Кремъл в американските избори са

...
При разследването за намесата на Кремъл в американските избори са
Коментари Харесай

Мълър е установил 126 контакта между обкръжението на Тръмп и Русия

При следствието за намесата на Кремъл в американските избори са открити 126 контакта сред обкръжението на президента Доналд Тръмп и Русия, заяви радио " Свободна Европа ".

Информацията беше огласена от специфичния прокурор Робърт Мълър, който ръководеше следствието. Той даде показания в Конгреса по отношение на отчета си по следствието.

Същевременно спецпрокурорът беше безапелационен в показанията си, че Русия се е намесила в изборите през 2016 година в интерес на Тръмп, че намесата продължава и че Кремъл ще продължи да се меси в американския политически живот.

" Това не беше изолиран случай. Те не престават да се месят безусловно до момента в който седим тук с вас. И считат да го създадат и в идната изборна акция. " - разяснява Робърт Мълър в отговор на въпрос на сенатора Уил Хърд от Републиканската партия.

Прокурорът прикани допустимо най-бързо да се одобри ново законодателство, което да подкрепи ФБР, Централно разузнавателно управление на САЩ и Агенцията за национална сигурност да работят координирано против съветската интервенция. Той се съгласи с концепцията на сенатора, че би трябвало да се обезпечи юридически механизъм, по който разузнаването да може бързо да предизвестява претендентите , че са станали обект на злонамерени дейности от страна на Москва.

Припомняме, макар многочислените потвърдени контакти сред щаба на Тръмп и представители на Москва, в отчета на Мълър се споделя, че не са открити директни доказателства за сговор сред самия президент и Кремъл. В същото време спецпрокурорът съобщи, че президентът е попречил правораздаването и може да бъде съден за това след приключването на мандата му. В отчета си той не е предявил обвинявания, защото разпоредбите на правосъдното министерство не позволяват това във връзка с настоящ президент.

Докладът от траялото над 2 години следствие на Мълър, придобило популярност като Рашагейт, беше оповестен в цензурирана версия , с обобщение от министъра на правораздаването Уилям Бар, в което се твърдеше, че документът оневинява президента Доналд Тръмп.

Това провокира обществено изказване на Мълър, който опроверга изказванието на Бар за невинността на Тръмп, като съобщи, че в случай че е считал президента за почтен, е щял да го каже по този метод, само че не го е направил.

10% от информацията в документа е цензурирана и по думите на Мълър обществото е въведено в подвеждане за същинското наличие на документа.

В показанията си прокурорът съобщи, че се придържа към обществената версия на отчета и не счита да визира засекретена информация, с цел да не навреди на продължаващи следствия.

Припомняме, преди две години Доналд Тръмп се е опитал да уволни Робърт Мълър .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР