При разследването на престъпления от компетентността на ЕП, които засягат

...
При разследването на престъпления от компетентността на ЕП, които засягат
Коментари Харесай

Възложени са 4 проверки от ЕП на КПКОНПИ за злоупотреба със средства на ЕС

При следствието на закононарушения от компетентността на Екологичен потенциал, които засягат финансовите ползи на Съюза и са осъществени от лица, заемащи висши обществени длъжности, органите на Комисията – дирекция „ Противодействие на корупцията “, работят под непосредственото управление на съответния български европейски делегиран прокурор. КПКОНПИ ще дава на Европейската прокуратура цялостна информация за открити корупционни закононарушения. В съглашението е посочено, че „ Комисията осведоми без излишно закъснение Екологичен потенциал за всяко незаконно държание във връзка с което би могла да упражни своята подготвеност “.

Европейските прокурори могат да разпореждат на антикорупционната дирекция осъществяването на предварителни инспекции, както и да упражняват надзор в тази тенденция. Предвидено е също, че в хода на към този момент формирани досъдебни производства Екологичен потенциал и КПКОНПИ си взаимодействат, като дейности по следствието се възнамеряват взаимно и могат да се разпореждат на чиновници на дирекция „ Противодействие на корупцията “.

Освен в наказателното произвеждане, взаимоотношението ще се реализира и при отнемането на нелегално добито имущество. Европейската прокуратура ще уведомява КПКОНПИ посредством ръководителя й за всяко повдигнато обвиняване, което съгласно ЗПКОНПИ постанова образуването на имуществена инспекция. На органите на Комисията могат да се разпореждат и дейности по налагане на запори и възбрани, както и по ръководство на обезпеченото имущество.

Двете институции ще организират и взаимни образования, за повишение на подготовката на прокурори и чиновници на Комисията. До сегашния миг, преди сключване на Споразумението, на дирекция „ Противодействие на корупцията “ в Комисията са предоставени от европейски делегирани прокурори четири инспекции с предмет корист със средства на Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР