При разчистването на отломките на разрушения цех в завод Арсенал

...
При разчистването на отломките на разрушения цех в завод Арсенал
Коментари Харесай

Откриха телата на двете жени, затрупани след взрива в Арсенал

При разчистването на отломките на опустошения завод в цех " Арсенал " бяха открити телата на изчезналите две дами. Така жертвите на детонацията стават три. Това заяви на брифинг в Казанлък окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.
Още по темата
По думите му все още към този момент няма заплаха от вторични детонации.

Вчера минути след 11 часа в завод 150 на Завод 4 на оръжейницата избухна гърмеж, при който почина 55-годишен мъж, а двете дами - на 43 и 53 години, бяха оповестени за изчезнали, като от прокуратурата оповестиха, че най-вероятно са затрупани под отломките на разрушената постройка. Тежко пострада и друга жена, която бе превозена в София с заплаха за живота.

На място дойде екип на Специализирания отряд за битка с тероризма, за да обезопаси периметъра и да управлява интервенцията по почистване на останките и търсене на изчезналите.

" Експертите по гърмежите на Министерство на вътрешните работи са основани в СОБТ, по тази причина и употребяваме тяхната експертиза. При осъществения оглед през вчерашния ден бяха конфискувани доста проби. Назначени са съдебномедицински експертизи и ще бъдат назначени голям брой други, измежду които химическа и взривотехническа. Трябва да се посочи детайлно какъв е индустриалният развой в този завод 150. Ще бъде изтънчен огромен размер от документи ", добави прокурор Атанасов.

Той бе безапелационен, че на този стадий няма по какъв начин да бъде избрана повода за детонацията в завод 150.

" Работи се по няколко версии, едната от които човешка неточност. В цеха се смесват няколко субстанции, с цел да се получат взривни смеси за разнообразни типове фойерверки - звукови и светлинни. Огледът продължава, в допълнение ще се вадят от руините и други материални доказателства. Разпитани са очевидци, които са били несъмнено отвън това помещение, в което е станала детонацията. Тримата служащи в цеха са починали. Мъжът е с 8-годишен стаж, едната жена е с 9 години, а другата - с 15 години ", добави окръжният прокурор на Стара Загора.

По думите му, положението на потърпевшата работничка е устойчиво, само че тежко. Тя е с черепно-мозъчна контузия.

Днес специфична комисия с присъединяване на всички институции, които са свързани с рисково произвеждане, стартира инспекция. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР