При проверката в Брикел установихме неща, които ни потресоха. 15

...
При проверката в Брикел установихме неща, които ни потресоха. 15
Коментари Харесай

Премиерът ``потресен`` от ситуацията в ``Брикел``, на проверяващите им прилошало -

При инспекцията в " Брикел " установихме неща, които ни потресоха. 15 пъти над нормата бяха равнищата на серен диоксид и 27 пъти над нормата бяха фините прахови частици, показа министър председателят Кирил Петков при започване на държавното съвещание.

Дори екипът, който ревизираше и прекара два часа на обекта, се почувства зле. Не мога да допускам, че в тези условия работят български жители. Очаквам в най-къс период всички институции да ми дадат отчет, с цел да забележим какви да бъдат идващите стъпки по отношение на това необикновено замърсяване, което се случва всекидневно на този обект, разяснява министър-председателят в оставка.

Петков уточни, че във неочакваната инспекция са били ангажирани екипи на РЗИ, Регионална инспекция за опазване на околната среда, " Пожарна сигурност ", Главна ревизия по труда.

" Подаден е отчет към ДАНС,  " с цел да се види дали и по какъв начин лицето Христо Ковачки е обвързвано с ръководството на Топлоелектрическа централа " Брикел ", сподели още Петков.

Във вторник той в Гълъбово, дружно с вицепремиера и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

По време на инспекцията стана ясно, че през последните шест години против Топлоелектрическа централа " Брикел " има издадени 51 наказателни постановления. Голяма част от тях не са обжалвани на втора инстанция.

В момента на посещението им ТЕЦ-ът е работил единствено с 20% от потенциала си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР