При проверка в района на ГКПП "Дунав мост"-Видин на камион,

...
При проверка в района на ГКПП "Дунав мост"-Видин на камион,
Коментари Харесай

Митничари откриха 200 хил. евро на ГКПП „Дунав мост“-Видин /снимка/

При инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост "-Видин на камион, пътуващ от Холандия за Турция, митническите чиновници откриха недекларирана валута в размер на 200 000 евро, оповестиха от Агенция "Митници ".
На 13 март за инспекция е спрян влизащ в страната товарен автомобил, ръководен от турски жител. Водачът на транспортното средство е декларирал, че транспортира първични материали за козметична промишленост от Холандия за Турция, за които е показал директна декларация.
На въпроси от страна на проверяващия екип лицето е дало отговор, че няма нищо за обявление и че в кабината и шкафовете на влекача и ремаркето има единствено персонален багаж.
При осъществения от митническите чиновници надзор, във заводски шкаф в пода на кабината са открити евро банкноти в купюри с номинали от 50 и 20 евро.
Водачът декларира, че сумата е 60 000 евро, само че при изброяването им в негово наличие се открива, че недекларираните пари са в размер на 200 000 евро. За откритите банкноти лидерът не е дал банков или различен разплащателен документ и е декларирал, че са средства на неговата компания.
По случая е формиран акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР