При проверка на данните му в телеинформационните системи, се оказало,

...
При проверка на данните му в телеинформационните системи, се оказало,
Коментари Харесай

Не разрешиха на българин да влезе в Полша, бил заплаха за националната сигурност

При инспекция на данните му в телеинформационните системи, се оказало, че попада в тях като лице, чието престояване в Полша би представлявало сериозна опасност

53-годишен български жител, дошъл с постоянен полет от Бургас, не беше позволен да влезе в Полша на летище Катовице-Пижовице, защото съставлява опасност за националната сигурност на страната, заяви радио Eska с позоваване на граничните управляващи.

Според сбитата информация, българинът се явил за обикновен граничен надзор. При инспекция на данните му в телеинформационните системи, се оказало, че попада в тях като лице, чието престояване в Полша би представлявало сериозна опасност за отбранителната дарба и сигурността на страната, както и за защитата на публичния ред.

В сходство с написаните прозедури и настоящата нормативна уредба Комендантът на поделението на Гранична полиция в Катовице-Пижовице е взел административно решение за отвод от влизане на територията на Полша на българския жител. „ Решението цели обезпечаване на сигурността и стабилността на страната, посредством елиминиране на евентуална заплаха “.

От Гранична полиция не прецизират съответната причина за недопускането на българина до полска територия. В полската процедура, обаче, всички наказани чужденци със възбрана да влизат в страната попадат под един параграф.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР