При проверка- къщите са пустиНа 13 адреса в Бургаска област,

...
При проверка- къщите са пустиНа 13 адреса в Бургаска област,
Коментари Харесай

На 13 адреса в Бургаско са регистрирани 130 души

При проверка- къщите са пусти

На 13 адреса в Бургаска област, има регистрирани над 130 лица. При осъществена инспекция от органите на реда се оказва, че на тях не са открити живущи, а къщите са очевидно изоставени или разрушени. Въпреки това лицата са участвали в изборните описи през октомври. Това оповестиха от регионалната администрация.

Към момента най-фрапиращите случаите са в община Бургас на два бургаски адреса в квартали „ Черно море “ и „ Рудник “, където има регистрирани надлежно по 15 и 30 лица. Органите на реда установяват, че на място има единствено полуразрушени къщи, в които не са открити жители. Сами те дават наставление регистрациите на лицата да бъдат заличени, защото адресите са негодни за живеене.

По сходен метод на други 138 адреса в Бургас са регистрирани 2822 лица, които след инспекция също не са били открити на място. Още при започване на тази година регионалният шеф е алармирал Община Бургас, която по закон би трябвало да заличи тези адресни регистрации.

„ Важно е да се прави навременна дерегистрация на лица от очевидно необитаеми и разрушени къщи, тъй като по този метод се актуализират описите за гласоподаване “, сподели регионалният шеф Пламен Янев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР