При прогноза за снеговалеж най-малко два часа преди това трябва

...
При прогноза за снеговалеж най-малко два часа преди това трябва
Коментари Харесай

260 снегопочистващи машини чакат първия сняг в София

При прогноза за снеговалеж минимум два часа преди този момент би трябвало да има машини на 67 точки в града, с цел да могат да реагират при нужда за обработки. Общо 260 са снегопочистващите машини, огромни и дребни камиони, които ще се грижат за положителната пътна мрежа през зимата.

Това осведоми кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на поддържащите компаниите за готовността за зимата, представена от бТВ.

В новите контракти е включено условие всички камиони да са с категория " Евро 6 ". По думите на Фандъкова задачата е техниката, която се употребява в града, да е с допустимо най-високия екологичен клас.

Проверката за готовността на компаниите завършва на следващия ден. От Столичния инспекторат ревизират наличната техника, наличните соли, както и описите с водачи и личен състав.

Към този миг инспекциите демонстрират, че има налична техника, служащи и соли. От компаниите се изисква 30% повече личен състав, в сравнение с е нужен за тази техника.

Кметът на София предизвести, че при изобилен снеговалеж е допустимо да се затварят сектори от улици, с цел да може да бъдат почистени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР