При проектирането на превозно средство окачването се тества със специфични

...
При проектирането на превозно средство окачването се тества със специфични
Коментари Харесай

Защо не трябва да монтирате джанти, по-големи, отколкото препоръчва производителят

При проектирането на транспортно средство окачването се тества със характерни размери на колелата и гумите, с цел да се реализира оптимална продуктивност. Тоест, в случай че колата е оборудвана с 15-цолови джанти, само че като в допълнение съоръжение се оферират 16- и 17-цолови, то тогава инсталирането на последните няма да навреди на автомобила. Самият производител показва и целесъобразните размери на гумите, които също би трябвало да се съблюдават.

Иначе, по-големите джанти в доста от случаите тежат повече, което води до увеличение на така наречен неподресорна маса (тоест тези съставни елементи, които не са носени от окачването). Това може да повлияе неподходящо на работата на самото окачване. Също по този начин, когато инсталирате по-големи джанти, ще би трябвало да инсталирате по-нископрофилни гуми, което ще понижи комфорта и возията като цяло.

Освен, че може да сътвори проблеми, подобен тунинг е и много безценен. Леките сплави или кованите джанти костват няколко пъти повече от общоприетите джанти. Гумите с невисок профил също са много пъ-скъпи от предложените от производителя модели.

Също по този начин огромните колела могат да повлияят и на точността на показанията на скоростомера. Факт е, че производителите на коли контролират скоростомерите, съгласно плануваните от тях размери на гуми и джанти, тъй че след увеличение на размера на колелата показанията ще станат неточни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР