При продължително нарастване на инфектираните с коронавирус е възможно да

...
При продължително нарастване на инфектираните с коронавирус е възможно да
Коментари Харесай

Доц. Кунчев каза дали ще се блокират големите градове след новия рекорд

 При дълготрайно повишаване на инфектираните с ковид е допустимо да бъдат въведени нови ограничения, заяви за " Хоризонт “ основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

436 са доказаните нови случаи за миналото денонощие при направени 5 431 PCR теста. Това  е най-високият брой  за денонощие от началото на пандемията. 8 души са умряли, 131 са излекуваните, в болница остават общо 971 пациенти, като 57 са в интензивни отделения.

Според основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев високият брой новозаразени се дължи главно на вълната, която потегли в Европа преди към 3 седмици.

" Очевидно става въпрос за по този начин предстоящата есенна, втора вълна. Друг е въпросът какъв брой бързо ще се развие тя, какъв брой ще бъде интензивна, тъй че да не допуснем здравната система да бъде дотам натоварена, че да не може да дава отговор на търсенето на здравна помощ “.

При по-голямо повишаване на инфектираните с Covid-19 у нас е допустимо да бъдат въведени спомагателни ограничения, добави доцент Кунчев и посочи:

" Разбира се, някакви спомагателни ограничавания, в случай че продължава този ритъм на повишаване, би трябвало да се обсъдят и да бъдат въвеждани, само че незабавно желая да успокоя, че те никога няма да бъдат по модела на пролетта с блокиране на огромни селища “.

Относно огромния брой приети в болница пациенти доцент Кунчев сподели, че към този миг няма заплаха за здравната система, защото на този стадий са заети към 10 12% от избраните за Covid-19 кревати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР