При продължителен прекомерен стрес тялото се разболява. Ето как да

...
При продължителен прекомерен стрес тялото се разболява. Ето как да
Коментари Харесай

Следните признаци показват, че сте твърде стресирани

При нескончаем несъразмерен стрес тялото се разболява. Ето по какъв начин да го разпознаете и какви ограничения да вземете, с цел да го намалите.

Кожни проблеми

Стресът може да аргументи или да утежни кожните проблеми. Кортизолът задейства освобождението на възпалителни съединения от кожните кафези, които способстват за утежняване на положения като: псориазис, атопична екзема, плешивост, розацея и акне. Тези забележими кожни болести след това утежняват самочувствието на пациентите и могат да причинят още повече стрес.

Добрият нощен сън понижава равнищата на кортизола. По-малкият банкет на захар от своя страна понижава възпалението. Ако имате акне, не влошавайте положението на кожата си, като стискате пъпките си. Опитайте с гальовен овлажнител и се консултирайте с кожен лекар.

Понижен имунитет

Кортизолът потиска имунните кафези, намалявайки способността ни да се борим с бактерии и вируси. Прекомерният стрес може да аргументи автоимунни положения, при които обърканата имунна система нападна здрави кафези.

Укрепете имунната си система със здравословен метод на живот. Не пушете, ограничете приема на алкохол и се насладете на здравословна диета от плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Не забравяйте да се подлагате на постоянни медицински прегледи.

Храносмилателни проблеми

Нашият мозък и храносмилателната система са свързани посредством блуждаещия нерв, тъй че стресът постоянно се демонстрира в червата. Това е един от най-големите тригери за синдрома на раздразнените вътрешности и може да понижи броя на положителните варианти бактерии.

Приемайте качествени пробиотици. Освен в питателните добавки, можете да ги намерите и в някои типове храни.

Хранителна нетърпимост

Хранителната нетърпимост може да аргументи увреждане на червата. Имунната система след това провокира възпалителна реакция, когато се употребяват избрани храни. Стресът способства за това увреждане на червата, увеличавайки риска от хранителна нетърпимост, тъй че цикълът се повтаря.

Преминете към по-здравословна диета, спете задоволително и спортувайте.

Тревожност и меланхолия

И двете положения са свързани с несъразмерен стрес. Изключително напрегнатите интервали постоянно провокират пристъпи на суматоха и неприятно въодушевление. Хроничният стрес въздейства на паметта и концентрацията и може да ни докара до под паника положения.

Упражненията са страхотни. Те създават ендорфини – химикали в мозъка, които са естествени болкоуспокояващи. Опитайте йога и надълбоко дишане.

Умора и бодърствуване

Въпреки че се усещат изтощени през целия ден, доста хора имат проблеми със съня под стрес. Това е циничен кръг. Стресовите обстановки са по-трудни за справяне, когато сте изтощени, което води до повече стрес.

Създайте си постоянен график за сън. Осигурете си спокойна среда за сън, вземете си топла вана или направете медитация. Намалете приема на кофеин и не яжте и не пийте прекалено много късно вечер.

Ниско либидо и неплодородие

Хормонът на напрежението кортизол се състои от същите градивни детайли като половите хормони естроген, прогестерон и тестостерон. Ако тялото ви създава повече кортизол, то го балансира посредством понижаване на половите хормони. Ето за какво стресът също може да понижи плодовитостта.

За да увеличите либидото си, хранете се здравословно, спортувайте постоянно и спете задоволително. Говорете намерено с колегата си за проблемите си, с цел да облекчите напрежението във връзката си.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР