При продължаващите разкопки в древния град Пер (Perre), разположен в

...
При продължаващите разкопки в древния град Пер (Perre), разположен в
Коментари Харесай

Откриха 1600-годишна тъкачна работилница в Турция

При продължаващите разкопки в античния град Пер (Perre), ситуиран в югоизточната турска провинция Адъяман, бяха открити тъкачна работилница, датираща отпреди 1600 години, и камъни, употребявани за превръщане на вълна.

Започнати през 2001 година разкопките се правят на шпации в античния град Пер. Тази година по време на археологическите разкопки бяха открити исторически римски шадраван, пекарна, водни канали и още разнообразни архитектурни структури. Последното изобретение на археолозите в античния град е тъкачната работилница на 1600 години.

Директорът на музея Адъяман Мехмет Алкан сподели, че работата по разкопките в Пер се забави с идването на зимата. „ При разкопките, които извършвахме в поле от към 1000 квадратни метра, идентифицирахме още жилищна архитектура. Въз основа на тези структури считаме, че трусове, станали от VI до VII век. са разпушили античния град Пер ", сподели Алкан.



Според шефа на музея най-новата работа на екипа от археолози се концентрира върху страната на региона на некропола в Пер. В сходство с последните открития екипът установи, че тук има тъкачна работилница и тъканите са обагрени в " лодки " за боядисване.

Пер е един от най-големите градове на Кралството Комаген. Това е извънредно значим град от религиозни и геополитически аспекти. Красотата на водата в града е упомената в антични римски източници. Древният град губи смисъла си след византийския интервал и в никакъв случай не възстановява предходната си популярност. Скалните гробници, главните забележителности на Пер, са издълбани в скалите и имат прелестен външен тип. Също по този начин, огромните мозайки, открити в града, имат впечатляващи претекстове, като триизмерни фигури на глобус и осмоъгълни геометрични модули.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР