При проблеми със сърцето тялото ни изпраща сигнали.Важно е да

...
При проблеми със сърцето тялото ни изпраща сигнали.Важно е да
Коментари Харесай

Четири симптома на болното сърце

При проблеми със сърцето тялото ни изпраща сигнали.

Важно е да ги разпознаем в точния момент и да потърсим помощ от доктор, преди следствията да са станали необратими, написа

4 признака на болното сърце

Руският кардиолог доктор Юрий Беленковпосочи 4-те признака на болно сърце.

1. Болка

„ Най-често сърцето ни изпраща сигнали, когато нещо не е наред. Първият е болката. Тя може да е друга. Ако приказваме за коронарна болест на сърцето, ангина пекторис, тогава тя ще се усеща като напън и парене. Това недоволство визира лявото рамо, лопатката, долната челюст отляво, а от време на време и епигастриума в региона на стомаха. Това положение се демонстрира ясно при физическа интензивност или прочувствен стрес. И минава незабавно след банкет на таблетка нитроглицерин”, споделя доктор Юрий Беленков.

"Други сърдечно-съдови болести също могат да причинят болежка. Но тя е друга. Ако тежестта в лявата част на гръдния панер се усеща от самото начало, това е признак на нараснало кръвното налягане “, прибавя кардиологът.

2. Нарушение на сърдечния темп

Следващият признак е нарушаване на сърдечния темп.

„ Това е знак, че би трябвало да отидете на доктор. В случая се назначава ЕКГ. Ако се открие камерна екстрасистола, това е прогностично рисково. Има по-сериозни нарушавания като предсърдно мъждене “, прибавя специалистът.

3. Задух

Третият признак на болно сърце е зной.

„ По предписание се ускорява в легнало състояние, поражда по време на подготовка. Ако преди сте се изкачвали до третия етаж без проблем, само че в този момент спирате два пъти, това значи, че сърцето ви не изпомпва добре кръвта. В резултат на това в белите дробове се натрупва кръв, което предизвиква зной “, изяснява доктор Беленков.

4. Подуване

"Ако единият крайник се подува в края на деня, това най-вероятно се дължи на проблем с вените. Но в случай че се подуват и двата крайници, повода за това е проблем или със сърцето, или с бъбреците ", споделя кардиологът.

Важно: Статията е само с информативна цел и не замества консултацията с доктор!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР