При прецизен въздушен удар в рамките на операция Хадин Кай“

...
При прецизен въздушен удар в рамките на операция Хадин Кай“
Коментари Харесай

НАН: При удар на нигерийската авиация в щата Борно са ликвидирани 30 терористи

При акуратен въздушен удар в границите на интервенция „ Хадин Кай “ по скривалище на терористите от „ Ислямска страна – Западноафриканска провинция “ наоколо до село Колерам (провинция Борно) на брега на езерото Чад са убити над 30 бойци, заяви Новинарската организация на Нигерия (НАН), като се базира на публично изказване на шефа на отдел „ Връзки с обществеността и информация “ на Военновъздушни сили на Нигерия Едуард Габквет.

 

Той съобщи, че въздушните удари, нанесени на 13 април, са били съдбоносен удар против тероризма в североизточната част на Нигерия.

 

Според него интервенцията е постигнала забележителен триумф. Сред ликвидираните над 30 терористи е имало и високопоставени командири.

 

„ Допълнително бяха унищожени доста транспортни средства, мотоциклети и друга техника, което доста затрудни качествата за деяние на терористите. Разузнавателните данни, събрани след въздушния удар, демонстрираха също по този начин, че при интервенцията е бил дейно погубен основен обект край Колерам, който е служил за център за преправка на храна за терористите. Успехът на ударите акцентира уговорката на военновъздушните сили на Нигерия да унищожат тероризма и да реализират сигурност и сигурност за жителите на страната “, съобщи представителят.

 

„ Тези въздушни удари допълват продължаващите старания на сухопътните сили край езерото Чад и съставляват решаваща стъпка напред в битката против тероризма в Нигерия “, добави Габквет.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР