При претърсването на дома на 45-ия президент на САЩ Доналд

...
При претърсването на дома на 45-ия президент на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Секретни документи са иззети от дома на Тръмп по Закона за шпионаж

При претърсването на дома на 45-ия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп във Флорида тази седмица сътрудниците на ФБР са иззели 11 комплекта класифицирани документи, в това число някои, обозначени като строго секретни. Това заяви Министерството на правораздаването, като уточни, че е имало основателна причина за осъществяване на претърсването въз основа на вероятни нарушавания на Закона за шпионажа.

Разкритията бяха направени, откакто заповедта за обиск и съпътстващи документи бяха оповестени четири дни след интервенцията в резиденцията Мар-а-Лаго във Флорида. В заявката за заповедта се цитира Законът за шпионажа, който афишира за закононарушение разкриването на информация, която може да навреди на националната сигурност.

В изказване в личната си обществена мрежа Тръмп съобщи, че всички документи са " разкрити " и сложени на " несъмнено вместилище ".

" Не е било належащо да " изземват " каквото и да било. Можеха да ги получат когато и да е, без да се занимават с политика и да нахлуват в Мар-а-Лаго ", написа президентът.

Претърсването е осъществено в границите на федерално следствие към това дали Тръмп не е изнесъл нелегално документи, когато напусна президентския си пост през януари 2021 година

И трите закона, посочени като съображение в заповедта за обиск, дефинират като закононарушение неправилното боравене с държавни документи, без значение дали са класифицирани. По този метод изказванията на Тръмп, че е разсекретил документите, не биха имали никакво отношение към въпросните евентуални правни нарушавания.

Агентите на ФБР са взели повече от 30 предмета, в това число над 20 кутии, папки със фотоси, ръкописна записка и изпълнително решение за помилването на дългогодишния консултант на Тръмп Роджър Стоун - демонстрира лист на конфискуваните предмети. В него е включена и информация за " президента на Франция ".

Last two pages of unsealed Trump MAL search warrant mention “top secret ” documents.
— Jim Acosta (@Acosta)
Заповедта демонстрира, че сътрудниците на ФБР са били помолени да претърсят стая, наречена " кабинет 45 ", както и всички други стаи и постройки в имението, употребявани от Тръмп или неговия личен състав, където биха могли да се съхраняват кутии или документи.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съобщи, че има евентуална причина да счита, че в дома на Тръмп са осъществени нарушавания в разред със Закона за шпионажа. Все още остава неразбираемо дали против някогашния държавен глава ще бъдат повдигнати обвинявания.

Разделът от закона, посочен като съображение за заповедта, не разрешава неразрешеното владение на информация за националната защита. Вчера изданието " Washington Post " написа, че една от аргументите за претърсването на дома на 45-ия президент са били документи, свързани с нуклеарните оръжия и сигурност.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР