При престрелка на летището в столицата на Чили Сантяго загинаха

...
При престрелка на летището в столицата на Чили Сантяго загинаха
Коментари Харесай

Опитаха да откраднат над 32 милиона долара на чилийско летище

При престрелка на летището в столицата на Чили Сантяго починаха чиновник по сигурността и хипотетичен изедник в опит за обир на над 32 милиона долара в брой от борда на аероплан от Маями, заяви Асошиейтед Прес.

Около 10 тежко въоръжени бандити съумяха да преодолеят ограниченията за сигурност, с цел да стигнат до пистата на интернационалното летище " Артуро Мерино Бенис ", където самолет на Latam Airlines докара 32,5 милиона $ в брой, които трябваше да бъдат прехвърлени на брониран камион, съобщи заместник-вътрешният министър Мануел Монсалве.

Между крадците и чиновници по сигурността стартира престрелка, при която загинаха чиновник на Генералната дирекция на гражданската авиация или DGAC, както и хипотетичен нападател.

Останалите разбойници са съумели да избягат. По-късно са открити две изгорени транспортни средства наоколо.

" Смелите дейности на чиновниците на DGAC осуетиха грабежа ", сподели Монсалве, отбелязвайки, че разбойниците са били " добре проведени " и " доста въоръжени ".

При престрелката е потърпевш аероплан на американската самолетна компания " Делта ", който е бил паркиран наоколо. Животът на пасажерите на летището не е бил заплашен.

" Няма риск за пасажерите ", сподели шефът на DGAC Раул Йоркера.

Опитът за обир е бил поради 32,5 милиона $, които трябваше да бъдат трансферирани в брониран камион, с цел да бъдат разпределени в няколко банки в Чили.

Дръзкото закононарушение " безспорно ще ни докара до преразглеждане на процеси, протоколи, които би трябвало да бъдат усъвършенствани... принуждава ни да преосмислим доста неща ", сподели Йоркера.

Това не е първият път, когато летището в столицата на Чили стана терен на дръзновен обир. През 2020 година крадци отмъкнаха към 15 милиона $ от склад на летището, шест години след сходна кражба на 10 милиона $.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР