При преминаване към онлайн обучение всички ученици и учители ще

...
При преминаване към онлайн обучение всички ученици и учители ще
Коментари Харесай

МОН: Стигне ли се до онлайн обучение, учениците ще получават безплатен интернет

При прекосяване към онлайн образование всички възпитаници и учители ще имат достъп до интернет от домовете си. Така се ще подсигурява всеобщото включване в занятията от отдалеченост, в случай че това се наложи поради влошена епидемиологична конюнктура. По данни на Министерството на образованието и науката ( МОН ) към средата на юли т.г. без интернет връзка са над 34 000 деца. Това оповестиха от пресцентъра на МОН.

Когато фамилиите не могат да си разрешат таксите за интернет по обществени аргументи, те ще бъдат поемани от учебните заведения. Парите ще са за сметка на икономиите от режийни разноски, налични в учебните бюджети поради спирането на присъственото образование през последните две години.

МОН и националните мобилни оператори договориха преференциални цени на услугата – от 20 до 50% по-ниски от пазарните. Офертите включват всички вероятни способи за достъп според от съответните локални условия. Осигуряват се лични карти с мобилни данни за таблети или смарт телефони и спомагателни пакети с мобилен интернет за тях, USB стикове с интернет за преносими компютри или стационарни компютри, рутери с карти с мобилни данни за фамилиите с повече деца, непрекъснат кабелен достъп непосредствено до дома.

Включени са и предложения на извънредно преференциална цена за карти с мобилни данни, предопределени особено за електронно образование – с висока скорост и задоволителен размер, лимитирани за достъп единствено до нужното просветително наличие.

Училищата ще разполагат с всички механически предложения и могат да подписват контракти съгласно съответните потребности на учениците и фамилиите.

При онлайн занятия учителите ще продължат да получават в допълнение заплащане от 30 лв. за компенсиране на разноските за консумативи, в това число за интернет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР