При предлагане на правителство с мандата на ГЕРБ, парламентарната група

...
При предлагане на правителство с мандата на ГЕРБ, парламентарната група
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, ще проведе консултации с Има такъв народ

При предложение на държавно управление с мандата на ГЕРБ, парламентарната група на Българска социалистическа партия ще гласоподава срещу. С " ИТН " ще се проведат съвещания. Българска социалистическа партия, при избрани условия, ще поддържа държавно управление, издигнато от тях, само че без да взе участие в него. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг след извършения през днешния ден пленум на партията.

" Българска социалистическа партия ще даде поддръжка при следните условия: Бързи и поредни дейности за понижаване на пандемията, битка с корупцията, възобновяване на парламентаризма, справедлива и задълбочена проверка на положението на бюджета, бистрота на процеса на договаряне на оперативните стратегии с Европейски Съюз, изменение в изборното законодателство ", означи Корнелия Нинова.

По думите ѝ, в случай че партията, която предлага държавно управление и кабинет, счита да реализира дейности, които опонират на Българска социалистическа партия, тя няма да получи поддръжка от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България. Ако Българска социалистическа партия получи мандат - Националният съвет ще вземе решение ", безапелационна бе Нинова.

Не беше подложен и издигнат въпрос за привикване на Конгрес на Българска социалистическа партия,такъв няма да се организира, добави Нинова.

Корнелия Нинова добави, че Националния съвет е изразил позиция за поддръжка за втори мандат на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова .

" Формираме работна група от 5 индивида, които да стартират диалози с президента и вицепрезидента за формулата за явяването им. Предстои да се утвърди обсега на тези политики. Отчетохме като обща неточност, че не издигнахме по-рано кандидатурата на Румен Радев ", означи Нинова.

По думите ѝ Националният съвет е решил до 30 април да се създадат разбори на локалните структури и до 15 май да има резюме и да се изготви проект за деяние.

Корнелия Нинова разяснява напрежението пред постройката на Българска социалистическа партия с искане за оставката ѝ по този начин:

" Вчера изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия организира среща с младежкото обединяване, тъй че тези младежи бяха от Перник през днешния ден на " Позитано ".

" Всеки има право да показва мнението си и да ми желае оставката, не съм се извинявала на никого ", сподели още Корнелия Нинова.

На пленума стана ясно, че Българска социалистическа партия ще поддържа за втори мандат президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова. Решението бе подкрепено със 122 гласа " за ", 0 " срещу " и 9 " въздържал се ".

Още при започване на годината, през февруари, президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова дадоха поръчка за втори мандат. Тогава Българска социалистическа партия замълча. Мотивът на Корнелия Нинова беше да изчака резултатите от парламентарните избори.

Националният съвет на Българска социалистическа партия заседава на " Позитано " 20. Заседанието се организира присъствено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР