При предаване на протоколите в изборната нощ в Арена София

...
При предаване на протоколите в изборната нощ в Арена София
Коментари Харесай

Жена припадна при предаването на протоколи в София

При предаване на протоколите в изборната нощ в " Арена София " жена е получила епилептичен припадък и беше отведена от брачна половинка си. Членове на СИК пък се оплакаха, че им желали пари, с цел да ги превозят до крайни квартали, откакто завършили с работата си.
Най-големи компликации имаше за изборната администрация в София, както заради големия брой комисии, по този начин и поради по-сложния избор с 3-4 бюлетини. Членове на СИК обясниха, че цялата процедура по приемането на изборните бумаги лишава сред час и половина и два часа. Намираха се и много неточности в протоколите, което изисква поправянето им. Те са най-често при отчитането на преференциите, както и при отчитането на неизползваните бюлетини.
" Проблем, който постоянно поражда на локални избори, защото изборният лист е единствено един, а се гласоподава за три или четири типа избор, е това, че от време на време се бърка броя на гласоподавателите с откритите в изборната кутия бюлетини. Защото той при всеки тип избор може да е друг и всички гласоподаватели гласоподават за всички типове избори. Това са сборни неточности. Няма такива, които да са фрапантни и съдбовни ", изясни шефът на столичната ОИК Полина Витанова.
Към 1 часа след среднощ в столичната зала " Арена София ", където се обитава общинската изборна комисия за града, бяха минали едвам към 50 секционни комисии. Впоследствие процесът се забърза и към 13 часа през вчерашния ден всички протоколи бяха предадени. Няма информация за особени проблеми в страната. Опашки има, само че това не е изненадващо.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР