При повторно внасяне на нашето решение до президента, той тогава

...
При повторно внасяне на нашето решение до президента, той тогава
Коментари Харесай

Гласувал за Гешев член на ВСС: Президентът ще е задължен да го назначи

При наново внасяне на нашето решение до президента, той тогава е длъжен да издаде декрет и да назначи определения основен прокурор.
Така Даниела Машева, член на Висш съдебен съвет, която разяснява пред Българска национална телевизия хипотезата президентът да не подпише декрет за назначението на Иван Гешев за основен прокурор.

" Аз считам, че даже президентът да върне нашето решение, ние още веднъж ще обсъдим опцията дали да внесем за гласоподаване същата кандидатура ", разгласи още тя.

Припомняме, че други са на мнение, че ще е належащо произнасянето на Конституционния съд за повторна внасяне на една и съща кандидатура при отвод на президента.

Според Машева, изборът на единственият претендент Иван Гешев не е превдварително решен, защото е протекъл законосъобразно, а процедурата е завършила към сегашния стадий " с този сполучлив избор ".

По думите й за пръв път се гласоподава за магистрат, който е от прокурорските среди. Колкото до зародилата обстановка с митинги, които са срещу направения избор тя счита, че реакцията против него е достигнала неприемливи рамери и заподозря политически страхове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР