При повишаване на заболеваемостта на 750 на 100 000 ще ...

При повишаване на заболеваемостта на 750 на 100 000 ще

Денков: При 750 заболели на 100 000 население – дистанционно обучение

При повишение на заболеваемостта на 750 на 100 000 ще се затварят напълно учебните заведения и ще се минава към отдалечена форма на образование.

Това сподели просветният министър Николай Денков след среща в Министерството на здравеопазването с специалисти във връзка с ограниченията по отношение на пандемията.

„ Това е предложение на здравното министерство и ние се съгласяваме с него, тъй като натискът върху лечебните заведения е доста огромен “, съобщи Денков.

Той посочи, че всички решавания в системата ще бъдат взимани на база заболеваемостта на равнище община, а не на равнище област.

" Трябва да стигнем до зелените документи в нашата система. В учебната мрежа ще би трябвало време те да се приложат за педагогическия и непедагогическия личен състав, с цел да могат да се имунизират учителите. За учениците по никакъв метод не приказваме за условие за документи ", посочи Николай Денков.

През финалните две седмици не се регистрира повишаване на случаите на ковид измежду учителите. Карантинираните възпитаници са 1,35%. Дори се следи леко понижение по отношение на предходните дни.

Най-доста са карантинираните възпитаници във Видин, а най-малко – в Кърджали. Разликата е съвсем 10 пъти, добави Денков. По отношение на учителите най-доста са още веднъж във Видин, а най-малко – в Плевен. Шест учебни заведения са в напълно електронна среда.

Източник: btvnovinite.bg