„При повече хора, в пъти повече пари, които даваме сега

...
„При повече хора, в пъти повече пари, които даваме сега
Коментари Харесай

Борисов: Разбирам, че пациентите са недоволни, но не е честно

„ При повече хора, в пъти повече пари, които даваме в този момент и купуваме най-хубавата техника, която има по света. Има ли по-добро нещо от това, което имате тук? Значи, докторите ни положителни, парите, които даваме положителни, апаратурата е най-хубавата и най-после пациентът да каже, че не е удовлетворен. Е, това не го разбирам. Всъщност, разбирам го, само че не е почтено. И по тази причина поставяме тези усилия”, разяснява при откриването на обновената Клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология в Университетската болница „ Св. Георги “ в Пловдив министър председателят Бойко Борисов.

„ Инспектирах обновената Клиника по анестезиология и преобразената Клиника по неврология в Университетската болница „ Св. Георги “ в Пловдив. С вложенията Клиниката по нервни заболявания получи опция за бърза връзка със Спешното поделение, а обособените болнични структури – благоприятни условия за дейно взаимодействие”, написа в персоналния си профил министър-председателят Бойко Борисов.

В 13-етажната постройка са сменени и всички асансьори. Голяма част от средствата, нужни за финансиране на цялата инвестиция, се обезпечават поетапно от личните доходи на лечебното заведение.

Стойността на плана е за към 3 милиона и 200 хиляди лв.. От тях близо 2 милиона и 200 хиляди лв. са дотация от Министерството на здравеопазването. Останалите средства са на болничното заведение.



„ Абсолютно всичко е ново. Все още половината бранш работи на цялостни обороти, защото ремонтът беше изработен на две елементи, с цел да може хората да не останат без лекуване. Очакваме в идващите една-две седмици да дойде цялото съоръжение и да стартираме да работим”, разясниха от болничното заведение.

„ Освен с архитектурния проект за реставрация на клиниката по актуалните стандарти, се реализира план за така наречен „ персонализирана медицина”, която на първо място изисква високо качество на съоръжение на всеки един бокс с монитори за наблюдаване на безусловно всички витални индикатори на пациентите, без значение от това дали тези индикатори са значими за неговия живот. Цялата тази информация се събира в единна компютърна система. И за в бъдеще се надяваме да влезем с новите технологии в 21 век, когато концепцията за човешка неточност бъде минимализирана с помощта на профилирани софтуери, които ще следят пациентите и ще дават рекомендации на лекуващите лекари”, споделиха още от Университетската болница „ Св. Георги “ в Пловдив.

По-рано Борисов се срещна с министъра на земеделието и въпросите на селските региони на Китай Хан Чанфу.

Задълбочаване на съдействието в региона на земеделието беше съществена тематика на диалога.

Развитието на партньорството в бранша ще бъде и главен акцент по време на срещата на водачите от страните от Централна и Източна Европа и от Китай при започване на юли в София, оповестиха от държавната пресслужба.

Бойко Борисов и Хан Чанфу бяха единомислещи, че през последните години се следи активизиране на двустранните връзки в региона на земеделието и чакат съответни договорености по време на идната среща в българската столица. Като образец за по-тясното съдействие министър-председателят уточни подписания предходната година протокол сред българското Министерство на земеделието, храните и горите и Генералната администрация за контрол на качеството, ревизия и карантина на Китайската национална република. Като сполучлива беше избрана и работата на откритите Логистичен център 16+1 и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други артикули в Пловдив.

„ Вашите положителни връзки с президента и с премиера на Китай спомагат за развиването на двустранните връзки “, съобщи министър Хан Чанфу и изрази вяра, че българското държавно управление ще продължи да подтиква плановете по самодейността 16+1.

Премиерът Бойко Борисов благодари на министъра за организирането и провеждането на издирвателната акция за алпиниста Боян Петров. Китай за пръв път позволи непалски хеликоптери на територията си, а китайци участваха в задачата, която събра над 100 души.



След визитата си в Пловдив Борисов инспектира пътя Пловдив-Асеновград и ремонта на Тракия.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР