При потенциално придобиване JLR ще получи финансова подкрепа от Tata

...
При потенциално придобиване JLR ще получи финансова подкрепа от Tata
Коментари Харесай

Jaguar Land Rover се оглежда за придобивания

При евентуално придобиване JLR ще получи финансова поддръжка от Tata Motors, твърдят близки до тематиката

© Kai Pfaffenbach Още по тематиката
Jaguar Land Rover ще предлага електрическа версия на всичките си модели

Все повече автомобилни производители подхващат сходни стъпки
12 сеп 2017
Brexit може да подтиква производството на авточасти във Англия

В противоположен случай сглобяването на коли ще се оскъпи, тъй като сега половината от частите се внасят
7 авг 2017

Британската автомобилна компания Jaguar Land Rover преглежда разновидността за придобивания в бранша на фона на възходящата конкуренция в сектора, оповестява Bloomberg. Според близки до тематиката от компанията са разискали опцията, с цел да усилят броя на предлаганите модели.

Намеренията на Jaguar Land Rover

От Jaguar Land Rover са насочили вниманието си и към фирмите от софтуерния бранш, защото имат желание да основат нови електрически модели и самостоятелни коли. Индийският авто производител Tata Motors, който има JLR, е натрупал 6.1 милиарда $ кеш в края на юни, което е с 87% повече по отношение на предходната година, демонстрира изследване на Bloomberg. Така Tata се трансформира във втората по величина компания в Индия. Главният финансов шеф в Tata Си Рамакришнан разгласи в публично изказване, че производителят възнамерява да добави нови артикули в портфолиото си, да сътвори нови технологии и да усили производството си заради регистрираните рекордни доходи. Официални представители на индийския конгломерат считат, че английската компания би трябвало да се разшири поради конкурентната среда, а при нужда има подготвеност да обезпечи финансова поддръжка. Това твърди единият от източниците на Bloomberg, който пожела да бъде непокътната неговата анонимност. Евентуално придобиване ще бъде първото в историята на JLR от 2008 година, когато Tata купи групата за 2.4 милиарда $.

Вариантите пред автомобилната компания

78% от приходите на Tata Motors са от други групи, които основаната в Мумбай компания управлява. Съвместното сдружение Fiat Chrysler обмисля да продаде скъпите си марки Maserati и Alfa Romeo, споделиха близки към тематиката през август. От друга страна, немската автомобилна компания Volkswagen не изключва опцията да се раздели с следения от нея производител на мотори Ducati. Така вариантите пред JLR за придобиване на конкурентни марки са няколко. Преди месец от JLR оповестиха, че са работили взаимно с платформата за споделени пътувания Lyft, като са вложили 25 млн. $ в нея. Тогава стана ясно, че Jaguar Land Rover е сключила съглашение с софтуерната компания за даването на коли чартърен.

В началото на септември от английската група оповестиха, че са окуражени да разполагат с електрическа или хибридна версия на всичките си модели до 2020 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР