При потъването на плавателния съд в условията на силно вълнение

...
При потъването на плавателния съд в условията на силно вълнение
Коментари Харесай

Потъналият товарен кораб край Лесбос бил в черен списък за контрабанда

При потъването на плавателния съд в изискванията на мощно неспокойствие и бурни ветрове почина един от членовете на екипажа, а един беше избавен с хеликоптер. 12 от моряците обаче към момента са в неопределеност.

Според информации на журналиста Янис Сулиотис, представени от малкия екран, преди 24 месеца е било открито, че документите за екипажа не са били заверени, а в същото време е имало и неправилни вписвания в дневника за горивото (Oil Record Book). Последното се счита за симптом за допустимо осъществяване на недекларирани курсове, т.е. за присъединяване в контрабанда.

Разследващият публицист е споделил още, че съмненията на управляващите се ускоряват и от събитието, че избавеният моряк е съобщил в показанията си, че крайната дестинация на плавателния съд е била Украйна , а Истанбул е бил единствено спирка за презареждане. Според първичните информации корабът е превозвал сол от Египет за Истанбул.

Друго съмнително събитие е, че екипажът не е изискал помощ още в събота, когато е било открито нахлуване на вода, а чак малко преди потъването му .

На същата компания принадлежеше и корабът " Манаса Роуз " (Manassa Rose), който потъна през януари 2022 в залива на Кисамос на остров Крит. Тогава управляващите образуваха кореспонденция против членове на екипажа за съзнателно предизвикателство на корабокрушение и за нелегално преместване на тютюневи произведения , напомня малкия екран.

Екипажът на плаващия под флага на Коморските острови " Раптър " се е състоял от сирийци, индийци и египтяни, заяви нощес ДПА, като се базира на гръцкото държавно радио.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР