При положителна проба за коронавирус на ученик под карантина ще

...
При положителна проба за коронавирус на ученик под карантина ще
Коментари Харесай

При ученик с коронавирус под карантина ще е само засегнатият клас

При позитивна проба за ковид на възпитаник под карантина ще е единствено засегнатият клас, а не цялото учебно заведение. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на Сдружението на шефовете в България Асен Александров.

" Ще се стараем всички паралелки да не се срещат, да не споделят между тях. Така че в случай че възникне в някоя паралелка случай на позитивна проба, да бъде единствено тази паралелка изолирана, да бъде единствено тя под карантина. Да не бъде затваряно цялото учебно заведение, целият випуск или целият етаж ", сподели Александров. Най-вероятно карантината на класа ще бъде в продължение на една или две седмици.

На този стадий институциите не се отхвърлят от главния си сюжет – образователната година да стартира присъствено, в действителна учебна среда, а всяко учебно заведение да има създаден екшън проект да превключва на отдалечено образование при положение на нужда. " Училище по учебно заведение, обитаемо място по обитаемо място ще се взема решение ", сподели Александров.

Ще има разкриване на образователната година, само че няма да се вършат огромни тържества

Носенето на маски в клас също ще става по самостоятелна преценка на всеки шеф.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР