При положение, че ДАНС е имал данни, че Петя Банкова

...
При положение, че ДАНС е имал данни, че Петя Банкова
Коментари Харесай

Защо ДАНС не е уведомила Асен Василев и Николай Денков за разследването срещу Петя Банкова?

„ При състояние, че ДАНС е имал данни, че Петя Банкова е била в нерегламентирани контакти със семейство Димитрови, вие уведомили сте министъра на финансите Асен Василев и премиера акад. Николай Денков преди или откакто бъде назначена, с цел да могат да вземат някакви ограничения? “.

Това въпрос насочи депутатът от Константин Бачийски към ръководителя на ДАНС Пламен Тончев по време на неговото чуване пред комисията, която ревизира дали е имало корупционни практики в Агенция „ Митници “. Народният представител също по този начин пожела да узнае за какво в случай, че това о перативна незаконна група на Стефан и Марин Димитрови работи от 2022 година, не са подхванати ограничения по-рано в тази посока.

Според Тончев връзките на Петя Банкова с татко и наследник Димитрови започват, откакто тя заема своята служба в Агенция „ Митници “ преди осем месеца, а преди този момент не е имало такава информация. По думите му запознанството сред Банкова и основния секретар на Министерство на вътрешните работи се е осъществило с посредничеството на Стефан Димитров. 

Той добави, че откакто е била получена информация, че на идващия ден ще бъде осъществена незаконна активност , е била осведомена Комисията за противопоставяне на корупцията.

„ Срещнахме усложнение по обезпечаването на полицейски чиновници предвид на това да не изтече информация. От министъра изисквахме да има избран брой служители на реда, които да бъдат на избраните места, без да знаят къде ще работят на 3 април рано сутринта “.

Причината да не бъде осведомено държавното управление в лицето на акад. Николай Денков и Асен Василев е обвързвана с това, че от ДАНС преценявали по кое време могат да изнесат такава информация, защото в ранен стадий тя може да бъде подвеждаща и да накърни правата на държавния чиновник. 

„ Притеснени сме към кого да се обърнем, с цел да не изтече информация “.

Тончев отговори и на втория въпрос на Константин Бачийски, като съобщи че в процеса на създаването и реализацията са претърсени доста адреси на някогашни и сегашни митнически чиновници. Някои от тях са подведени под наказателна отговорност, други като очевидци. Голяма част от тях са на настоящи митнически чиновници на високи постове.

Иван Гешев пред депутатите: Смешно е да говорите за групи за въздействие, откакто вие сте най-отгоре на хранителната верига

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР