При положение, че 2/3 от българските граждани живеят на ръба

...
При положение, че 2/3 от българските граждани живеят на ръба
Коментари Харесай

Как ще изхранват семействата си депутатите от БСП, след напускането на парламента, е неуместен въпрос според Лечева

" При състояние, че 2/3 от българските жители живеят на ръба на бедността, а близо 30% живеят с 220 лв. приходи, мисля, че въпросът Ви е неудобен. " Това съобщи националният представител от социалистите - Весела Лечева - в отговор на запитване в предаването " Тази неделя ", от страна на водещата. Жени Марчева я попита по какъв начин откакто изоставен Народното събрание депутатите от Българска социалистическа партия ще изхранват фамилиите си с по-малкото средства, които ще получават, макар че няма да вървят на работа.
Лечева изясни, че ще се върнат в Народното събрание тогава, когато стане ясно, че този парламент може да води смислена полемика и няма да се " занимава с жълтории " и под паравана на евродирективи да прокарва лобистки закони. Българска социалистическа партия щели да се върнат в Народното събрание, когато ръководещото болшинство върне към този момент анулираните с смяната на разпоредбите изборни права на българските жители. Лечева не уточни период за това, като акцентира, че опозицията ще упорства да се върнат преференциалният избор и машинното гласоподаване.
" С напускането на Народното събрание Българска социалистическа партия даде политически знак към всички демократични настроени организации и сили за правовия ред в страната и може би в случай че Народното събрание не излъчваше толкоз ниско доверие и не беше в прорез с упованията на дневния ред и не излъчваше толкоз калпави закони, нямаше да водим този диалог през днешния ден и Българска социалистическа партия нямаше да бъде отвън това Народно заседание. " Това сподели още политикът от социалистите.
На въпрос, по отношение на изследване на " Галъп ", съгласно което 55% от българите не утвърждава решението на Левицата да напусне Народното събрание, Лечева отговори уклончиво, отклонявайки тематиката в посока към дейностите на опозиционната партия. " Това, което направи ръководещото болшинство през последните дни и седмици, а точно - смяна на разпоредбите и на анулирани към този момент дадени права на българските жители - това не подсигурява достоверността на резултатите от изборния развой ", съобщи Весела Лечева. Според нея изборният развой ще бъде изопачен, като уточни статистика, съгласно която 65% от българите не имат вяра на изборните резултати.
По думите й, напускането на работа е единственият вероятен метод, с цел да " видят и чуят всички ", че Левицата не е съгласна с този способ на деяние на ръководещото болшинство. " Не спирам да се удивлявам на импровизацията, която прави всеки ден от ефир Цветан Цветанов и мисля, че няма смисъл да разясняваме. Имаме си своите законни конгреси, на които се вземат решенията. Ние не сме еднолична партия и не сме функционалност на един човек и решенията се взимат след диспути и полемики. " Така Весела Лечева разяснява изявлението на заместник-председателят на ГЕРБ, че депутатите от Българска социалистическа партия се опасяват от водача си Корнелия Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР